Jasmijn Kroezenga staat in de finale van Miss Drenthe.
Jasmijn Kroezenga staat in de finale van Miss Drenthe. (Eigen foto)

Jasmijn Kroezenga uit Gieten in finale Miss Drenthe

Algemeen

GIETEN – Jasmijn Kroezenga uit Gieten zal een gooi gaan doen naar de titel Miss Beauty of Drenthe. De 20-jarige sociaalpedagogisch medewerker is doorgedrongen tot de finale die op 10 december in De Tamboer in Hoogeveen wordt gehouden.

Het is de eerste keer dat Jasmijn Kroezenga meedoet aan een missverkiezing. ,,Ik zag online een castingfilmpje voorbijkomen en dacht dit is het goede moment in mijn leven om hieraan mee te doen. Ik heb de gok gewaagd en sta nu in de finale. Fantastisch toch.”

Je zou niet direct verwachten dat de Gietense aan een missverkiezing meedoet. ,, Dat komt door mijn ‘stoere’ uitstraling. Ik heb tattoos en piercings. En als hobby heb ik het pimpen van auto’s. Dat is wat anders dan het op hoge hakken lopen op de catwalk.”

In de voorronden werden de deelnemers onderworpen aan de voorstelronde, waar het gaat om houding en uitstraling. In de bikinironde komen daar de fysieke kwaliteiten bij. Voor veel missen een lastige ronde, omdat ze gekeurd worden op lichamelijke kenmerken. Voor Jasmijn valt deze ronde wel mee. ,,Ik heb er geen enkele moeite me om mijzelf in bikini te tonen aan andere mensen.” Daarna moeten de deelnemers missposes aannemen. Vervolgens is er de vragenronde. ,,We krijgen dan een vraag die we in het Engels moeten beantwoorden. Het gaat om een bijzonder levensdoel”, zegt Jasmijn. ,,Mijn levensdoel is positief in het leven staan en deze positiviteit wil ik graag overdragen op anderen.” 

Dat moet lukken want Jasmijn straalt positiviteit en zelfvertrouwen uit, maar dat is weleens anders geweest. ,,Eigenlijk ben ik hier al jaren mee bezig. Ik werd op de middelbare school gepest. En men dacht dat ik zoiets niet zo kunnen. Het heeft jaren door mijn hoofd gespookt. Nu voel ik mij zelfverzekerder. Ik geloof in mijzelf. En het is mij gelukt. Ik ben doorgedrongen tot de finale. De mensen in mijn omgeving zijn in ieder geval erg trots dat ik dit heb bereikt. En dat vind ik ook erg belangrijk.”

In de finale komt daar naast de onderdelen in de voorronde nog de hashtag-ronde bij. ,,We krijgen een woord voorgeschoteld zoals ‘discriminatie’ en daar moeten we dan een politiekcorrect antwoord opgeven.”

Jasmijn kan haar kansen om Miss Drenthe te worden moeilijk inschatten. ,,Het gaat mij ook niet om het winnen. Ik heb een paar meiden gesproken die ook in de finale staan en dat waren superleuke meiden. Het gaat mij erom dat ik ben waar ik ben en dat is de finale van de Miss Drenthe-verkiezing. Ik ben al lang blij dat ik zover ben gekomen. Ik hoop wat opdrachtjes met fotografen binnen te krijgen en mocht ik doorgaan dan zie ik wel wat er gaat gebeuren.”

De winnaars van de twaalf provinciale verkiezingen gaan door naar de landelijke finale om te strijden om de titel van Miss Nederland. De winnares mag Nederland dan weer in Europa vertegenwoordigen. Maar dat is voor Jasmijn nog erg ver weg. Ze richt zich dus eerst op de Drentse finale. Daarnaast zou ze ook nog de Populariteitsprijs kunnen winnen. Deze prijs gaat naar de miss die de meeste stemmen heeft gekregen via sms-voting. Jasmijn kan nog wel wat stemmen gebruiken, want 10 procent van dit onderdeel doet mee in de einduitslag. Stuur sms naar 3040 met de tekst: Poll Drenthe Jasmijn. Meer informatie is te vinden op www.missbeautynetherlands.com/drenthe/.

Jasmijn Kroezenga gaat voor de titel Miss Beauty of Drenthe. De deelnemers zijn tussen de 19 en 27 jaar oud. Er is ook een Miss Teen of Drenthe-verkiezing voor meiden van 14 tot en met 18 jaar. De gemeente Aa en Hunze kent in deze verkiezing vier deelnemers. Het gaat om Romy Pol uit Gieten (17), Josje Meertens uit Gieten (16), Kim Schutrups uit Amen (16) en Nina Kruit uit Eext (17). 

Jasmijn Kruizenga uit Gieten
Josje Meertens uit Gieten
Kim Schutrups uit Amen.
Nina Kruit uit Eext
Romy Pol uit Gieten