Josje Meertens wil graag Miss Teen of Drenthe worden.
Josje Meertens wil graag Miss Teen of Drenthe worden. Foto: Joris Brouwer en Martin Bierman

Josje Meertens uit Gieten gaat voor titel Miss Teen of Drenthe

Algemeen

GIETEN – De finale van Miss Beauty of Drenthe is komende zaterdag in de Tamboer in Hoogeveen. Er zijn twee categorieën: Miss Beauty of Drenthe (19 -27 jaar) en Miss Teen of Drenthe (14 -18 jaar). Josje Meertens is één van de 16 finalisten van Miss Teen of Drenthe. 

Wil je jezelf even voorstellen?
,,Ik ben 16 jaar en ik kom uit Gieten. Ik zit in het examenjaar op het Esdal College in Borger. Hierna wil ik graag naar de kappersopleiding in Groningen om daarna nog de opleiding Schoonheidsspecialiste te volgen. Mijn hobby’s zijn shoppen met vriendinnen en gezellige avondjes uit. Verder doe ik nog aan handbal in Borger, wat ik een erg leuke sport vind. Ik doe dit inmiddels al negen jaar.”

Waarom doe je mee aan Miss Teen of Drenthe?
Ik kreeg een berichtje van een meisje die vorig jaar had meegedaan en ze vroeg aan mij of het mij leuk leek om dit jaar mee te doen aan het traject. Hier moest ik eerst even over nadenken, omdat ik niet wist of het wel bij mij paste, maar door meerdere verhalen te hebben gehoord werd ik toch heel enthousiast. En nu ben ik superblij dat ik één van de finalisten ben.

Heb je vaker aan een dergelijke verkiezing meegedaan?
,,Nee, dit is de eerste keer dat ik aan een verkiezing mee doe en daarom vind ik het superspannend met mijn ouders, familie en vrienden in de zaal.”

Wat zijn je verwachtingen van deze verkiezing?
,,Ik heb geen verwachtingen voor de grote finaleavond, maar hoop natuurlijk super erg dat ik in de top 5 eindig.”

Welk onderdeel vind je het leukste en waarom?
,,We hebben de laatste weken met alle lieve meiden flink geoefend op dans en catwalk om ons goed voor te bereiden op de grote finale. Mij lijkt de galaronde in mijn prachtige jurk het allerleukste.”

Waar zie je het meeste tegenop en waarom?
,,Waar ik het meeste tegen op zie is om voor zo veel mensen mij zelf te laten zien. Ik probeer mijn vader in ieder geval niet aan te kijken, want dan moet ik waarschijnlijk lachen.”

Hoe zie je je eigen kansen?
Ik ga erg van de avond genieten en mijzelf van mijn goeie en leuke kanten laten zien. Verder vind ik het superleuk dat ik dit traject ben aangegaan met al die lieve meiden. Ik heb heel veel leuke meiden ontmoet waar ik heel veel lol mee heb en met een aantal meiden hou ik zeker contact.

Wil je nog wat kwijt?
Als doel hebben wij met alle meiden een inzamelingsactie namelijk de Lindafoundation. Daar zamelen we geld voor in, omdat de Lindafoundation staat voor arme gezinnen. We hopen arme gezinnen in de decembermaand een extraatje te kunnen geven.
En men kan natuurlijk nog voor de grote finale op 10 december op mij stemmen door een sms te sturen naar 3010 met: Poll Drenthe Josje.”

Aa en Hunze
Er zijn meer deelnemers uit Aa en Hunze. Romy Pol uit Gieten (17), Kim Schutrups uit Amen (16) en Nina Kruit uit Eext (17) gaan de concurrentie aan met Josje Meertens. Jasmijn Kroezenga gaat voor de titel Miss Beauty of Drenthe.

Zie ook: https://www.schakel.info/nieuws/algemeen/52958/jasmijn-kroezenga-uit-gieten-in-finale-miss-drenthe.