Leerlingen van CKC De Marke tijden de Avond4daagse van Gieten.
Leerlingen van CKC De Marke tijden de Avond4daagse van Gieten. (Foto: Henry Koops)

Prachtig wandelweer tijdens Avond4daagse Gieten

Algemeen

GIETEN – De Avond4daagse in Gieten heeft dit jaar meer deelnemers getrokken dan vorig jaar. Aan de editie van 2023 deden 415 wandelaars mee. ,,Dat had waarschijnlijk met de weersverwachting te maken”, zegt Gea Jalving namens de Stichting Zomeractiviteiten. ,,Vorig jaar regende het op de slotdag, waardoor die toen niet door kon gaan. Dit jaar hadden we alle vier dagen prachtig wandelweer.”

De lopers konden net al ander jaren 5 of 10 kilometer lopen. De routes waren uitgezet in de omgeving van Gieten. De deelnemers liepen onder meer door de Bibliotheek, het bedrijf HOB Plaagdierexperts en door zorgcentrum Dekelhem. ,,De bewoners vonden het fantastisch en klapten iedere keer als er een groepje wandelaars bij hen langs kwam”, zegt Jalving. ,,De slotdag was heel gezellige. De wandelaars werden ingehaald met een dweilorkest.”

Ook CKC De Marke was vertegenwoordigd. De jongste leerlingen liepen gezamenlijk de 5 kilometer en de oudste leerlingen de 10 kilometer. En dat was goed te zien, aangezien elk kind een geel hesje droeg. De leiding van de 10 kilometergroep had het er dit jaar wel zwaar mee. ,,Wat een tempo hebben die kinderen. We moeten er echt tegen lopen om ze bij te houden”. Beide groepen kregen net als alle deelnemers na de vierde dag hun welverdiende medaille.