Bouke vermaakt het publiek op de Grote Brink in Rolde.
Bouke vermaakt het publiek op de Grote Brink in Rolde. (Foto: Herman van Oost)

RAS: ,We hebben superweekend gehad op de brink’

Algemeen

ROLDE – De Grote Brink in Rolde stond drie dagen in het teken van muziek. De Rolder Activiteiten Stichting had naast Boet’n Pop op zaterdag ook op vrijdag een muzikale avond voor de jeugd georganiseerd en zondag was er een countryfestival. ,,We hebben een superweekend gehad”, zegt Gezinus Jansen van de RAS. 

De organisator had genoten van de muziekavond op vrijdag. ,,Het was op verzoek van de jongeren uit het dorp en ze hadden alles zelf geregeld. Deejays Chef Confetti en John Kanon verzorgden de muziek. De jongste kinderen speelden tikkertje op het voorterrein en de oudere jongeren stonden te swingen op de muziek. Er kwamen 350 jongeren op af. Geweldig toch.”

Boet’n Pop had met Bouke en de Elvis Matters band een grote publiekstrekker. De winnaar van The Tribute, Battle of the Bands kreeg het publiek eenvoudig mee. Daarnaast genoten de bezoekers van Lekker Fris, Status Quotes en The Clarks. Strait on Stage sloot de avond af. ,,We hadden 1500 tot 1600 man op de brink die uit hun dak gingen. Daar krijg je heel veel voor terug als organisator. Probleem is dat je er volgend jaar weer overheen moet.”

Het countryfestival op zondag had problemen met de weersomstandigheden. ,,Het was veel te warm, waardoor en minder bezoekers waren. Ook voor de braderie was de hitte niet goed. De bestuurders van de 36 oldtimer-trekkers genoten nog wel van hun rondje door de omgeving. Door het afgeven van Code oranje moest er eerder afgebroken worden. Hanna Mae hebben we afgebeld. Hoewel de buien pas in de avonduren kwamen moesten we de waarschuwingen van de overheid volgen en daarom om 16.00 uur stoppen met de activiteiten. Maar we hebben een superweekend gehad”, aldus Jansen. 

Linedancers op het Countryfestival in Rolde.
De oldtimertrekkers komen terug op de brink in Rolde.