De lopers beleven veel plezier aan het Hondsrug Loopcircuit.
De lopers beleven veel plezier aan het Hondsrug Loopcircuit. (Foto: Zeger Zeilemaker)

Hondsrug Crosscircuit gaat tiende seizoen in

Algemeen

REGIO - Het UNESCO Geopark Hondsrug Crosscircuit zal in samenwerking met Univé en Run2Day de tiende editie van het crossseizoen vieren. Het jubileumseizoen wordt gestart op 11 oktober met een trailclinic in Rolde.

De gratis clinic zal op deze woensdag vanaf 19.00 uur worden gegeven. De clinic start met het praktisch deel over hardlopen in de natuur. Accenten liggen daarbij op heuvels en zand. Dit wordt gehouden bij de zandverstuiving in het Boerbos gevolgd door een klein theoretisch deel over schoeisel en voeding.

De eerste cross van in totaal zes wedstrijden wordt eveneens in Rolde gehouden. De eerste cross gaat over een afstand van ca 4,5 of 8,6 kilometer Deze start is op zaterdag 21 oktober om 11.00 uur in het Boerbos in Rolde.

Net als afgelopen crossseizoen bestaat het circuit uit zes wedstrijden door de mooie natuur van De Hondsrug UNESCO Global Geopark. Vier van de wedstrijden in de gemeente Aa en Hunze: Gasselte (17 december), Gieten (3 februari) en Grolloo (2 maart). In de gemeente Borger-Odoorn wordt naast de Boomkroonpadcross (18 november) wederom de cross in Ees (7 januari) georganiseerd. Alle wedstrijden zijn geschikt voor beginnende en gevorderde hardlopers vanaf 12 jaar.

Elke wedstrijd zijn er prijzen te winnen. Voor de snelste man/vrouw, jongen/meisje op zowel de lange als de korte afstand. Tevens wordt er een klassement opgemaakt. Voor de senioren en masters (M/V) is dit over de vier beste lopen en voor de junioren over de beste drie lopen, voor de mannen/vrouwen korte afstand ook de vier beste lopen. De prijzen worden beschikbaar gesteld door Outdoor Grolloo, De Hondsrug Unesco Global Geopark en Run2Day Assen.

Aan melden voor de clinic kan via: www.unive-noordnederland.nl. Meer informatie is te vinden op www.dehondsrug.nl/crosscircuit/ of op Facebook.