Volkszang Gasselternijveen verzorgde een optreden tijdens opening van de Culturele Monumentendag
Volkszang Gasselternijveen verzorgde een optreden tijdens opening van de Culturele Monumentendag (Foto: Saskia Jans)

Culturele seizoen geopend tijdens Culturele Monumentendag

Algemeen

AA EN HUNZE – Het culturele seizoen in Aa en Hunze is zaterdag van start gegaan met de Culturele Monumentendag. Weethouders Ivo Berghuis en Kiena ten Brink openden bij Molen de Juffer in Gasselternijveen het seizoen

Wethouder Ivo Berghuis ontving van de Historische Vereniging der gemeente Gasselte het eerste exemplaar van de nieuwe wandelroute met belevingspunten door Gasselternijveen. Wethouder Kiena ten Brink gaf het officiële culturele startschot voor het Volwassenfonds Sport en Cultuur. Volkszang Gasselternijveen verzorgde een optreden tijdens opening van de Culturele Monumentendag. 

Inwoners konden dit weekend 19 monumenten die hun deuren hadden geopend bezoeken. Naast informatie over de monumentale panden waren er overal culturele activiteiten, zoals exposities, zang, muziek of kon men deelnemen aan workshops. 

Het mooie weer speelde de activiteiten wel parten. Bij de molen was het gezellig druk. Maar inwoners kozen ook voor koelere activiteiten of vonden het te warm op pad te gaan. Maar de monumenten waren toch niet ontevreden over de opkomst. De Keuterij aan de Varik in Gieten deed voor het eerst mee aan de Culturele Monumentendag en vond het volgens een woordvoerder van de gemeente Aa en Hunze voor herhaling vatbaar. Klankrijk Drenthe trad op en mensen konden trommelen in Harry’s Trommelhok. Daar was een hoekje in de schaduw voor gekozen, waardoor er lustig op los getrommeld kon worden.