Digital Art Factory in Gieten.
Digital Art Factory in Gieten. (Eigen foto)

Volop gratis activiteiten tijdens Oktober Kindermaand

Algemeen

AA EN HUNZE  – Alle kinderen van 4 tot en met 12 jaar kunnen in oktober weer gratis meedoen aan activiteiten van culturele instellingen in de provincie Drenthe. Ook in Aa en Hunze is van alles te doen, zoals muziek maken met een bril bij DAF, droomsleutelhangers maken bij O&Ki en gratis danslessen volgen bij Out of Control. In totaal doen in Aa en Hunze zes instellingen mee. Oktober Kindermaand is een initiatief van Stichting Kunst & Cultuur. Het is een evenement voor kinderen en hun ouders om de culturele sector beter te leren kennen en creatieve activiteiten te ondernemen.

De Digital Art Factory in Gieten organiseert een VR-workshop waarin kinderen muziek maken met een speciale bril. In een tweede workshop wordt een lichtgevende toverstaf gemaakt. In ‘t Kleine Kerkje in Gieterveen speelt Jeugdtheater Tikotaria de voorstelling Patatje Oorlog. En in ‘t kerkje vindt ook de knutselworkshop Maak een prachtige… plaats. Bij O&Ki in Gieten kan iedereen een droomsleutelhanger van kralen rijgen. En kinderen die van dansen houden, zijn van harte welkom om niet één, maar twee keer proef te komen dansen bij dansschool Out of Control. 

Van 4 tot en met 15 oktober is het ook nog eens Kinderboekenweek. Het thema is dit jaar Bij mij thuis! In de bibliotheek Gieten kan een kookworkshop gevolgd worden. Kinderen kunnen gerechten uit verschillende culturen maken onder leiding van een echte chef-kok.

Oktober Kindermaand is een provinciaal evenement. Kinderen kunnen een maand lang gratis deelnemen aan kunst- en cultuuractiviteiten bij musea, theaters, muziek- en dansscholen, ateliers, bibliotheken en molens in Drenthe. Bijna alle activiteiten zijn rolstoeltoegankelijk en bij een aantal activiteiten is een gebarentolk aanwezig. Elk jaar doen zo’n 10.000 kinderen mee aan een Kindermaand-activiteit.

In totaal zetten bijna 90 instellingen in Drenthe dit jaar hun deuren open voor kinderen. Ze zijn goed voor meer dan honderd activiteiten, die te vinden zijn in het programmaboekje (verkrijgbaar bij het TIP’s en gemeentehuizen) en online op kindermaand.nl.