Het was druk op de Energiemarkt in Rolde.
Het was druk op de Energiemarkt in Rolde. (Eigen foto)

Energiemarkt in Rolde helpt mensen bij verduurzaming huis

Algemeen

ROLDE – De Energiemarkt in Mfc De Boerhoorn in Rolde heeft vorige week woensdag veel bezoekers getrokken. De markt was georganiseerd door Rolde Energieneutraal (REN) samen met de Natuur- en Milieufederatie Drenthe en de gemeente Aa en Hunze. 

De grote zaal in de Boerhoorn was gezellig ingericht met marktkraampjes. Twaalf bedrijven waren op de markt aanwezig die bezoekers informeerden over isolatie, isolatieglas, warmtepompen en zonnepanelen en beantwoordden vele vragen. Daarnaast gaf het Drents Energieloket informatie over subsidies en kon men bij het Informatiepunt Digitale Overheid (IDO) hulp krijgen bij het doen van een aanvraag bij de overheid. Zij zijn op woensdagmiddagen te vinden in de bibliotheek in De Boerhoorn.

Ook EnergievanOns was aanwezig op de markt. ,,Zij zijn een energieleverancier die lokaal opgewekte stroom in- en verkopen en de winst lokaal inzetten, onder andere door de energiecoöperaties, waaronder sinds kort ook REN, financieel te ondersteunen”, zegt Janet van der Weide van REN.

,,Verder waren de energiecoaches aanwezig om vragen te beantwoorden. Er was veel belangstelling voor de gratis verkennende energiescan die de coaches kunnen doen voor bewoners. En er waren ervaringsdeskundigen: mensen die hun huis al verduurzaamd hebben en konden vertellen wat zij gedaan hebben en wat hun ervaringen daarmee zijn.”

De organisatie en bedrijven kijken tevreden terug op de energiemarkt. ,,Er zijn veel goede gesprekken gevoerd over het verduurzamen van huizen. REN heeft op deze manier weer een aantal mensen met informatie geholpen om stappen te zetten in het verder verduurzamen van hun huis. Onder de mensen die daadwerkelijk stappen zetten en offertes opvragen voor verduurzamingsmaatregelen, verloot REN een gratis nieuw energielabel na uitvoering van de maatregelen. Samen werken we aan Rolde energieneutraal”, aldus Van der Weide.