Prinses Esther Yvonne trakteert burgemeester Anno Wietze Hiemstra op gebak tijdens de 'receptie voor 25 jaar Aa en Hunze'.
Prinses Esther Yvonne trakteert burgemeester Anno Wietze Hiemstra op gebak tijdens de 'receptie voor 25 jaar Aa en Hunze'. (Eigen foto)

Prinses Esther Yvonne maakt zich klaar voor laatste plichtplegingen

Algemeen

GASSELTE - Prinses Esther Yvonne van carnavalsvereniging ’t Meul’ndobbegie zal zaterdag 11 november voor het laatst met de scepter zwaaien tijdens het jaarlijkse Boerenkielenbal. Zij en adjudant Janet zullen dan plaats maken voor een nieuwe hoogheid. 

Prinses Esther Yvonne kijkt terug op een fantastisch carnavalsjaar: ,,Ik vond het geweldig! We hebben weer mooie en ludieke dingen gedaan. Denk aan onze stunt waarbij we namens de gemeente een receptie aankondigden vanwege het 25-jarig bestaan van de gemeente Aa en Hunze. We hadden ook een prachtig paasvuur en Dorpsfeest.” Prinses Esther Yvonne had zelfs nog wel een jaar langer door willen gaan. ,,Ik hoop dat mijn opvolger er net zo veel plezier aan beleeft als ik.” 

Zaterdag wordt niet alleen de nieuwe hoogheid bekend gemaakt, ook worden de Kei en de Edikson uitgereikt. De Kei zal gaan naar iemand die iets speciaals doet of heeft gedaan in of voor het dorp. De Edikson gaat naar iemand die een zure ervaring achter de rug heeft.  

Het Boerenkielenbal op 11 november vanaf 20.30 uur vindt plaats in de residentie De Trefkoel in Gasselte. Meer informatie en foto’s zijn te vinden op www.meulndobbegie.nl