Ksenia Marasanova in de voorstellingOscar en Oma Rozerood.
Ksenia Marasanova in de voorstellingOscar en Oma Rozerood. (Eigen foto)

Solovoorstelling Oscar en Oma Rozerood bij CVR in Rolde

Algemeen

ROLDE - De Culturele Vereniging Rolde heeft met Oscar en Oma Rozerood een prachtige solovoorstelling van Ksenia naar Rolde gehaald: een warme fabel van liefde en vriendschap.

De Joodse Ksenia Marasanova is in 1973 geboren in de miljoenenstad Charkiv, nu gelegen in het oosten van Oekraïne. Antisemitisme viert hoogtij in USSR, een jood heeft daar geen uitzicht op fatsoenlijk onderwijs of zorg. Ksenia beoefent allerlei vechtsporten en droomt van de wereldtop. Met haar familie vlucht ze echter op 17-jarige leeftijd naar Israël, waarna zijzelf verder reist naar Amsterdam, om zich daar als vechtsporter te ontwikkelen.
Ze verliest echter haar hart aan het toneel als ze moeder wordt. Ze zingt liedjes en speelt alle boeken na die in het gezin voorgelezen worden.Het acteren en spel met haar dochter grijpt haar. Ksenia volgt een aantal meerjarige professionele acteeropleidingen en gespecialiseerde masterclasses. De ultieme coach en regisseur vindt ze uiteindelijk in Paul Dekker. Samen met hem moderniseert zij het genre archetype-theater; emotie wordt versterkt door theatrale beelden van universeel menselijk gedrag. Haar jarenlange muay thai training en kennis van (volks)muziek, talen en culturen helpen hierbij.

Oscar en Oma Rozerood is haar vierde solotheatervoorstelling en gebaseerd op de wereldberoemde bestseller van Eric-Emmanuel Schmitt.Oscar is 10 jaar oud en ernstig ziek. In het ziekenhuis heeft Oscar vrienden. Daar ontmoet hij ook Oma Rozerood en ze beleven allerlei avonturen. Oma Rozerood adviseert Oscar een brief aan God te schrijven en met elkaar maken ze twaalf geweldige dagen door. 

De voorstelling is op vrijdag 15 december vanaf 20.00 uur in Mfc De Boerhoorn in Rolde. Informatie: www.cultureleverenigingrolde.nl en bij de secretaris.(CVR@outlook.com of 0592-242658).