De leden van G&A.
De leden van G&A. (Foto: Janny Dekker)

G&A trapt eeuwfeest af met turnvoorstelling

Algemeen

ROLDE - Met een feestelijke turnvoorstelling is het jubileumjaar van G&A Rolde geopend. De sportvereniging is in 1924 opgericht en viert komend jaar met verschillende activiteiten haar 100-jarig bestaan. 

In de sportzaal van De Boerhoorn in Rolde vond zaterdag 16 december de aftrap plaats voor een bijzonder jaar. ,,Alle turners van de vereniging gaven gezamenlijk twee voorstellingen, waarin ze een combi lieten zien van lenigheid en kracht. De toeschouwers genoten van de voorstellingen; het was uitverkocht”, vertelt Amieke Bel.

,,Voor komend jaar staan er meer voorstellingen en andere sportieve activiteiten op het programma. Tijdens Koningsdag en op de Roldermarkt laat de vereniging zich zien en op 6 juli is er een jubileumshow, waarin alle onderdelen van G&A zich presenteren. Meer informatie over deze en andere activiteiten is te zijner tijd op onze website (www.genarolde.nl, red.) te vinden.”

G&A staat sinds de oprichting op 26 september 1924 voor Gymnastiek en Atletiek. ,,Er werd altijd in Rolde getraind, momenteel in de Boerhoorn, maar er is zelfs nog getraind in de zalen van Hofsteenge. Het onderdeel gymnastiek is altijd gebleven, maar atletiek maakt geen deel meer uit van de vereniging. Bij G&A is ook een volleybalgroep begonnen, die in 2011 verderging als Volleybal Vereniging Rolde”, blikt Bel terug.

,,Momenteel heeft G&A Rolde ruim honderd leden uit Rolde, omliggende dorpen en Assen. Het trainingsaanbod bestaat uit aerobics, gym, ouder en kind gym, kleutergym, turnen, pilates en freerunning. Onder leiding van vaste trainers, Berend Dijkhuis, Ingrid van Vugt, Marja Luyke en Kira Sipma, traint ieder op eigen niveau. ,,G&A verwelkomt iedereen, er is geen selectie op basis van niveau. Plezier in het sporten staat bovenaan.” 

Om ook in de toekomst de sporten te kunnen blijven aanbieden, wil de vereniging volgens de voorzitter enthousiaste jeugdleden opleiden tot trainers. ,,Dit opleidingstraject is nog in ontwikkeling. Ook is G&A Rolde een erkend leerbedrijf en biedt het stageplekken.” 

Salto's tijdens de turnvoorstelling van G&A.