Linde Nijland en Kirsty McGee.
Linde Nijland en Kirsty McGee. (Eigen foto)

Dubbelconcert van Linde Nijland en Kirsty McGee in Gieterveen

Algemeen

GIETERVEEN – Linde Nijland en Kirsty McGee zullen donderdag 4 april vanaf 19.30 uur een dubbelconcert geven in ’t Kleine Kerkje aan Broek 2 in Gieterveen. 

Kirsty McGee uit Engeland heeft een uniek oeuvre waarbij zachte luisterliedjes afgewisseld worden door krachtige, meer bluesy en jazz-achtige nummers, met onder meer inspiratie uit de jaren 30. Haar nummer Sandman figureerde in de film Trance van de bekende filmmaker Danny Boyle. Speciaal voor deze Nederlandse tour treedt ze samen op met Nederlands beste folkzangeres Linde Nijland. Met extra versterking van multi-instrumentalist Bert Ridderbos op gitaren, banjo, dobro, accordeon en cittern.

De kristalheldere folk van Linde Nijland sluit goed aan bij het diverse repertoire van McGee. Haar nieuwste album kreeg lovende recensies in bijvoorbeeld muziekblad OOR. Ook werd de cd genomineerd voor de Preis der Deutschen Schallplattenkritik. Ooit begon Linde Nijland als helft van het zangduo Ygdrassil. Ook bracht ze een eerbetoon aan de Britse folklegende Sandy Denny, wat onder ander leidde tot een gastoptreden bij een reünieconcert van Fairport Convention in de Barbican Hall in Londen (met Richard Thompson) op uitnodiging van Joe Boyd (producer van Nick Drake en anderen). Samen met Bert Ridderbos maakte ze onder andere een muzikale reis naar Bhutan, met optredens in landen als Iran en India. Ridderbos is ook bekend van de Groninger streektaalgroep Törf.

McGee en Nijland zullen apart, maar ook samen hun liedjes ten gehore brengen. Hierbij deels, muzikaal en veelzijdig ondersteund door Bert Ridderbos. Kirsty McGee heeft naast haar gitaar ook een echte ‘zingende zaag’ bij zich.

Reserveren:  www.hetkleinekerkje.nl of 06-52030036.