Shantykoor Rolde geeft afscheidsconcert.
Shantykoor Rolde geeft afscheidsconcert. (Eigen foto)

Afscheidsconcert van het Shantykoor Rolde

Algemeen
Koor houdt na 25 jaar op te bestaan

ROLDE - De huidige 19 leden van Shantykoor Rolde hebben in de laatste jaarvergadering besloten om de zangvereniging na 25 jaar op te heffen. Het aantal leden liep terug en de vergrijzing nam toe. Dat belet het SKR er niet van om zijn 22ste en laatste Muziek- en Zangmiddag groots te vieren.

Het eerste optreden, september 2000 met 60 man, ligt nog vers in het geheugen. Toen was er zoveel publiek, dat de buitendeuren geopend moesten worden. ,,Onderling hebben de koorleden veel herinneringen opgehaald”, vertelt secretaris Klaas Jan Kruijer. ,,Onze cd, het optreden op Sail2000 in Amsterdam, waar we kilometers moesten lopen. Mooie herinneringen aan de drie edities van Delfsail, Sail Den Helder, naast de vele andere optredens op ISSA-Shanty-festivals, Havendagen, in verzorgingstehuizen en op benefietconcerten. Veel plezier werd beleefd tijdens de uitstapjes in het buitenland, zoals naar Duitsland en met name een cultureel festival in Callela in Spanje. Niet te vergeten de 21 voorgaande Muziek- en Zangavonden met het trouwe publiek van sponsors, donateurs en leden met aanhang, bedoeld om eenieder met een zo breed mogelijk scala aan muziekvormen naast shanty’s kennis te laten maken, zoals: operette, musical, close harmonie, jazz, koperensemble en een kinderkoor. Speciale gasten hebben de M&Z-evenementen van het SKR opgeluisterd: Imca Marina, Wia Buze, Janneke de Roo, Jeffrey en Ancora.”

Het shantykoor geeft op zondag 7 april een afscheidsconcert vanaf 14.00 uur in Grand Café Hofsteenge. Er zijn gastoptredens van De Heeren van Stand, Roll the Voices en Opa’s Kunstgebit ,,We hopen vele muziekliefhebbers en ‘oudgedienden’ te ontmoeten om van het laatste concert te genieten en bij te praten.”