De CDA-delegatie krijgt uitleg op de Balloohoeve.
De CDA-delegatie krijgt uitleg op de Balloohoeve.

CDA Aa en Hunze brengt werkbezoek aan Balloohoeve

Algemeen

BALLOO - CDA Aa en Hunze heeft onlangs een werkbezoek gebracht aan het gemengd agrarisch bedrijf en zorgboerderij ‘De Balloohoeve’ in Balloo.

Eigenaren Klaas en Jannie zijn in 1997 begonnen met hun agrarisch bedrijf. Inmiddels is de Balloohoeve zoveel meer. Door de jaren heen werd ook een zorgboerderij opgebouwd, waar iedereen tussen de 7 en 77 jaar terecht kan. Iedere deelnemer werkt in z’n eigen tempo. Zo zorgen Klaas en Jannie er voor dat iedereen zich gewaardeerd voelt. 

Jannie geeft aan dat het werkgebied van De Balloohoeve ruim is. Ze onderhouden contacten met niet alleen de gemeente Aa en Hunze, maar ook met de buurgemeenten Assen en Tynaarlo. Daarnaast is er een camping met 25 staanplaatsen, met daarbij een zeer uitgebreide boerderijwinkel.

Jannie en Klaas willen hun bedrijf graag toekomstbestendig maken, zodat ze het kunnen doorgeven aan hun kinderen. Hiervoor hebben ze verbouwingsplannen, die nog niet gestart zijn omdat er nog wat discussiepunten zijn. ,,Je wilt toekomstgericht bezig zijn met je bedrijf en met je gezin’’, aldus Klaas. ,,We hopen dan ook dat dit op termijn opgelost kan worden.’’

Het CDA liet weten de ondernemers een verdere toekomst op deze prachtige plek te gunnen en sprak na afloop van ‘een buitengewoon prettig werkbezoek’ met een gastvrije ontvangst.