Greet Homan-Bultena kreeg de versierselen die horen bij de onderscheiding uitgereikt door burgemeester Anno Wietze Hiemstra
Greet Homan-Bultena kreeg de versierselen die horen bij de onderscheiding uitgereikt door burgemeester Anno Wietze Hiemstra (Foto: Herman van Oost)

Koninklijke onderscheiding voor Greet Homan-Bultena uit Grolloo

Algemeen

GROLLOO - Greet Homan-Bultena heeft vanochtend een koninklijke onderscheiding gekregen. Homan-Bultena werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Greet Homan-Bultena kreeg de versierselen die horen bij de onderscheiding uitgereikt door burgemeester Anno Wietze Hiemstra. Hij gaf daarbij een opsomming van de vele en grote verdiensten van Greet Homan-Bultena die zich jarenlange heeft ingezet als vrijwilliger in Grolloo en omstreken. 

Greet Homan-Bultena stond in de jaren 80 aan de wieg van de Peuterspeelzaal Prugelstee. In de jaren 90 was ze bestuurslid van de Plattelandsvrouwen afdeling Grolloo-Schoonloo en bestuurslid van de oudercommissie van de openbare basisschool in Grolloo. Later werd ze jarenlang collectant voor het Prinses Beatrix Spierfonds. Met name haar werk als penningmeester en secretaris voor de uitvaartvereniging Grolloo en omgeving viel op. Homan-Bultena was sinds 2003 actief voor de uitvaartvereniging. Vorig jaar nam ze na 20 jaar afscheid en veel mensen hebben vooral positieve herinneringen aan haar betrokkenheid bij deze uitvaartvereniging.

Burgemeester Anno Wietze Hiemstra spelde de versierselen op en roemde ook speciaal haar inzet voor de uitvaartvereniging: ,,U ging letterlijk een stapje verder, onder andere door de hele administratie digitaal te maken en een website op te zetten. Veel mensen in deze regio hebben hun dierbare een prettig afscheid kunnen geven. Dat kwam mede door uw oprechte houding en interesse in de families. Al met al heeft u een onuitwisbare stempel gedrukt op de vereniging en het dorp Grolloo.”