Het diamanten bruidspaar Faber met locoburgemester Ivo Berghuis.
Het diamanten bruidspaar Faber met locoburgemester Ivo Berghuis. (Foto Herman van Oost)

Echtpaar Faber uit Gasselternijveen is 60 jaar getrouwd

Algemeen

GASSELTERNIJVEEN - Tjidde en Alie Faber uit Gasselternijveen waren afgelopen woensdag 60 jaar getrouwd. 

Tjidde Faber kwam op 17 april 1936 in Vledderveen ter wereld. Alie Plas zag het levenslicht op 3 december 1940 in Wildervank. Tjidde Faber verhuisde doordat zijn vader een baan kreeg op het treinstation in Bareveld naar Wildervank en kwam vlakbij Alie te wonen. Het stel draaide eerst wat om elkaar heen en ging toen een avond je naar de bioscoop in Veendam en zijn sindsdien bij elkaar gebleven. Het stel geeft elkaar na vier jaar verkering op 6 maart 1964 het jawoord in het gemeentehuis in Wildervank. Het paar kreeg twee kinderen en er zijn vier kleinkinderen. 

Tjidde was voor het huwelijk schilder in dienst van de gemeente Wildervank. In 1960 stapt hij over naar de gemeente Gasselte. Daar werkte hij tot 1997 en ging toen met pensioen. Alie werkte voor haar huwelijk bij de Onderlinge Veenkoloniale Hagelverzekering-Maatschappij in Wildervank. Toen ze getrouwd was is ze gestopt met werken.

Alie komt graag in mfc De Spil voor de Volkszang en de bingo. Verder mag ze graag wat rommelen in en rond het huis. Haar man heeft gevoetbald bij Bareveld, in het tweede team van Veendam en was jeugdtrainer van Bareveld en Gasselternijveen. Hij was jager, lid van de EHBO-vereniging en was bijna 25 jaar actief als waarnemend commandant bij de vrijwillige brandweer. Verder mocht hij graag tuinieren. 

Het diamanten huwelijksfeest werd gevierd met een spelletje curling en een etentje met kinderen en kleinkinderen.