Deleden van het groot orkest van T.O.G.I.D.O. hebben weer samen gerepeteerd.
Deleden van het groot orkest van T.O.G.I.D.O. hebben weer samen gerepeteerd. (Eigen foto)

T.O.G.I.D.O. Eext komt weer op stoom

Algemeen

EEXT - Nu de Corona maatregelen in rap tempo versoepeld kunnen worden, komen ook veel verenigingen weer op stoom. Muziekvereniging T.O.G.I.D.O. uit Eext heeft nadat een aantal weken geleden de jeugdafdeling al van het slot mocht, onlangs ook het ‘groot orkest’ weer samen laten komen om te repeteren.

De vereniging heeft meteen van de mogelijkheid gebruik gemaakt om ook een groep van zes gevorderde leerlingen door te laten stromen naar de hoofdmacht van de vereniging. Voorzitter Lourens Braams is erg blij dat er eindelijk weer gerepeteerd kan worden. ,,Het bestuur stond al een tijdje in de startblokken. Wanneer mogen we weer repeteren? Allerlei scenario’s werden met potlood ingevuld. De draaiboeken lagen klaar. Nu het moment eindelijk daar is, is het fantastisch om te zien dat de leden ook naar dit moment hebben toegeleefd. De opkomst was geweldig. En dan klinkt zo’n groot orkest meteen heel mooi.”

En T.O.G.I.D.O. zou T.O.G.I.D.O. niet zijn als het inmiddels ook niet alweer diverse projecten voor de jeugd in de regio zou hebben opgestart. Zo leidt docent en dirigent Pieter de Jong in Gieterveen en Gieten sinds kort wekelijks een blazersklas en is hij in Eext begonnen met de workshop ‘Music 4 Kids’. Uiteraard worden alle lessen gegeven door gediplomeerde docenten en krijgen leerlingen een instrument en lesmateriaal in bruikleen van de vereniging.

Meer informatie over de vereniging is te vinden op facebook.com/togido