De boekenkasten worden gevuld door Ynske Plas, frontoffice medewerker in de bibliotheek in Rolde. (foto: Herman van Oost)
De boekenkasten worden gevuld door Ynske Plas, frontoffice medewerker in de bibliotheek in Rolde. (foto: Herman van Oost)

Nieuwe bibliotheek in Rolde wordt gevuld

Algemeen

ROLDE - Na meer dan een jaar plannen maken en bouwen opent de Bibliotheek Rolde op maandag 29 november haar onderkomen in de nieuwe MFC Boerhoorn aan de Zuides.

De bibliotheek is volledig vernieuwd, beter toegankelijk én krijgt verruimde openingstijden. De bibliotheekmedewerkers zijn erg blij dat ze een plekje krijgen in het kersverse pand en kijken ernaar uit om hier de deuren voor de klant te openen. De bibliotheek heeft op woensdag 10 november haar deuren gesloten aan de Stationsstraat. Inmiddels zijn alle 6.556 boeken ingepakt. In het gloednieuwe pand worden op dit moment de boekenkasten in elkaar gezet, de boeken en tijdschriften zorgvuldig geplaatst en de systemen getest, zodat straks iedereen weer boeken kan lenen.

Speciale openingsactie
Om de opening van de nieuwe bibliotheek te vieren, staat er in de openingsweek iets lekkers klaar voor bezoekers. Daarnaast krijgen nieuwe leden in de periode van 29 november tot en met 5 december in alle bibliotheekvestigingen van Aa en Hunze 50% korting op een jaarabonnement.