Het echtpaar Machiel werd gefeliciteerd door burgemeester Hiemstra met hun briljanten huwelijksfeest.
Het echtpaar Machiel werd gefeliciteerd door burgemeester Hiemstra met hun briljanten huwelijksfeest. (Foto: Auniek K.E. Klijnstra)

Echtpaar Machiel uit Gasselte is 60 jaar getrouwd

Algemeen

GASSELTE – Roelof Machiel en Janna Dokter uit Gasselte waren woensdag 17 april 60 jaar getrouwd. Burgemeester Anno Wietze Hiemstra ging bij het diamanten paar op bezoek om het stel te feliciteren namens de gemeente Aa en Hunze.

De 90-jarige Roelof Machiel is in Gasselte geboren en heeft daar zijn hele leven gewoond. Zijn 85-jarige vrouw zag het levenslicht in Kostvlies. Ze hebben elkaar ontmoet in het uitgaansleven van Gasselte. ,,We gingen uit in Gasselte en gingen ook veel dansen in Drouwenermond”, zegt Machiel die zich de dancing van Van Hemmen met de unieke glazen dansvloer nog goed kan herinneren. ,,De dancing is toen afgebrand en Van Hemmen heeft het niet meer opgebouwd.”

Machiel was schilder en had een schildersbedrijf in Gasselte. De leus van het bedrijf was: De schilder in zijn overal verfraaid je pand en voorkomt verval. Zijn vrouw werkte voor het huwelijk in de huishouding en runde later de verfwinkel.

Machiel was actief in het verenigingsleven. Zo was hij 26 jaar secretaris van de uitvaartvereniging en betrokken bij de vis- en biljartvereniging. Zijn vrouw had door het runnen van het huishouden en de winkel weinig tijd voor andere activiteiten.

Het diamanten paar kreeg twee kinderen en heeft twee kleinkinderen. Het diamanten huwelijksfeest werd gevierd met een etentje met de familie.