Het Oudemolensche Diep. (foto: Nationaal Park Drentsche Aa/André Brasse)
Het Oudemolensche Diep. (foto: Nationaal Park Drentsche Aa/André Brasse)

Parels in het Park: wandelen voor opvang Oekraïners

Algemeen

SCHIPBORG - Rotaryclub Zuidlaren-Anloo organiseert op zaterdag 14 mei Parels in het Park, een wandeling door de natuur van Schipborg en Zeegse in Nationaal Park Drentsche Aa. 

Tijdens dit unieke wandelevenement maken de deelnemers op verrassende wijze kennis met de Zeegser Duinen en de wonderschone beekdalen van de Drentsche Aa. De wandeling - 5, 10 of 15 kilometer - gaat langs zeven Parels in het Park: struinend door de broeklanden van het Oudemolensche Diep of het Siepelveen kan men genieten van diverse culturele verrassingen. Ze worden meegenomen in de verhalen van gidsen en acteurs. Bij het Siepelveen ontmoeten de wandelaars Alice in Wonderland, kinderen worden geschminkt en dolen door een labyrint. Ook bezoekt me een boerderijwinkel en een molen en onderweg is er muziek. Starten kan tussen 12.00 en 13.30 uur bij Het Witte Huis in Zeegse.

De financiële opbrengst komt geheel ten goede aan de opvang van Oekraïense gezinnen die hun toevlucht gezocht hebben in de provincie Drenthe. Rotaryclub Zuidlaren-Anloo en Humanitas Tynaarlo zullen hierbij samenwerken en naar vermogen steun bieden in het vinden van woonruimte, onderwijs en taallessen voor kinderen en volwassenen. Beide organisaties helpen deze Oekraïense gezinnen ook kennis te maken met de Nederlandse samenleving.

Meer informatie is te vinden op www.parelsinhetpark.nl.

!