De Weekmarkt in Gieten blijft op de huidige locatie.
De Weekmarkt in Gieten blijft op de huidige locatie. (Foto: Henry Koops)

Weekmarkt Gieten blijft op huidige locatie

Algemeen

AA EN HUNZE - De Weekmarkt in Gieten blijft op de huidige locatie aan de Stationsstraat. Dat heeft college besloten na onderzoek naar mogelijke andere opties. 

De gemeente heeft naast de huidige plek van de weekmarkt drie alternatieven onderzocht: 1. in de lengte langs de Stationsstraat, 2. naast Bakker Job en 3. aan de Heetkamp. Met het oog op de verkeersveiligheid, de situering ten opzichte van de winkels en beschikbare parkeerplekken is de huidige plek van de weekmarkt volgens het college de meest optimale plek. Tijdens het onderzoek is gesproken met de ondernemers van de markt en met de ondernemers die zijn gevestigd aan de Stationsstraat. ,,Voor de meesten geldt dat zij de voordelen ervaren van de huidige situering van de weekmarkt. Ook verkeerstechnisch is dit volgens hen de beste plek. Dat is ook de conclusie van de verkeerskundige van de gemeente Aa en Hunze. Tevens is het Overlegplatform Centrum Gieten het eens met het houden van de markt op deze plek. Er is dus geen reden om de markt te verplaatsen”, aldus het college. 

Ophef viskramen

Ophef is er nog wel over de standplaatsen van de viskramen in de gemeente. Nadat Vishandel Wolf stopte, gaf de gemeente de standplaatsen in Rolde, Gasselternijveen en Gieten aan de familie Van der Linde uit Oldebroek. De familie was de eerste die zich van het aantal gegadigden had gemeld. De gemeente wilde snel handelen en gunde Van der Linde de standplaatsen. Dit was echter niet de juiste procedure. Daar werd de gemeente door vishandelaar Ron Ensing, die donderdag in Gieten staat, op gewezen. Het gaat om een zogenaamde ‘schaarse vergunning’ die openbaar aanbesteed moet worden. Dat is niet gebeurd. Ensing kreeg gelijk van de bezwarencommissie. ,,We gaan de beleidsregels aanpassen en de procedure opnieuw uitvoeren. Het is heel vervelend voor de familie Van der Linden. We willen hen niet wegsturen en daarom mogen ze tot 1 januari op de standplaatsen blijven staan”, aldus een woordvoerder van de gemeente. Mochten er meerdere kandidaten voor deze standplaatsen komen, dan zal er moeten worden geloot. De familie Van der Linde moet dan afwachten of het lot hun gunstig gegund zal zijn.