Het Nederlands elftal onder 19 traint in Rolde tijden EK-kwalificatiereeks.
Het Nederlands elftal onder 19 traint in Rolde tijden EK-kwalificatiereeks. (Foto: KNVB)

Oranje onder 19 traint op sportpark Boerbos in Rolde

Algemeen

ROLDE – Sportpark Boerbos in Rolde zal van 19 tot en met 26 september de trainingsaccommodatie zijn van Nederlands elftal onder 19 jaar. Oranje 019 speelt in deze periode drie EK-kwalificatiewedstrijden in de regio. De KNVB heeft het sportpark van Rolder Boys uitgekozen om zich voor te bereiden op deze wedstrijden. 

Het team onder leiding van oud-prof Martijn Reuser speelt zaterdag 21 september in Hardenberg tegen Moldavië. Drie dagen later is op sportpark Marsdijk in Assen Noord-Ierland de tegenstander. De reeks van drie wedstrijden wordt afgesloten tegen Slovenië in Hardenberg. 

De Oranjespelers zullen hun herstel- en voorbereidingstrainingen houden in Rolde. De KNVB kwam bij Rolder Boys terecht omdat profclubs als FC Emmen, FC Groningen en SC Heerenveen goede ervaringen hebben opgedaan op sportpark Boerbos. Vooral de juiste staat van het veld en de hoogte van het gras, dat door een vaste groep vrijwilligers wordt bijgehouden, waren belangrijke factoren. Een KNVB-official heeft het veld inmiddels goedgekeurd en akkoord bevonden. ,,Dat gaat heel nauwgezet. Ze hebben daar een speciale bal voor met een drukmeter. Ze zijn erg bang voor blessures en willen dus ook niet op het kunstgras. Ze moeten op 25 september echter wel naar het bijveld, want dan spelen wij onze eerste thuiswedstrijd van het seizoen”, zegt Bertus Dekker, bestuurslid Park- en materiaalzaken die aangeeft dat de official ook tevreden was over de rest van de accommodatie. 

Oranje traint op 19 september vanaf 16.00 uur en op 20, 22, 23, 25 en 26 september steeds om 11.30 uur. De trainingen zijn openbaar.