Steenakkershoek was de beste wijk tijdens de Meerkamp en tijdens het Playbackfestival.
Steenakkershoek was de beste wijk tijdens de Meerkamp en tijdens het Playbackfestival. (Foto: Henry Koops)

Bestuur OVVR kijkt terug op geslaagde feestweek Roldermarkt

Algemeen

ROLDE – De Roldermarkt Feestweek is zeer succesvol verlopen. De Roldenaren konden, na enkele jaren met een door corona aangepast programma, er tijdens de 237e editie weer volop tegenaan.

Het vernieuwde bestuur van de OVVR had een zeer divers programma opgesteld met veel oude programmaonderdelen, maar ook enkele nieuwe. Het thema was een ‘Fitte Roldermarkt’. De openingsavond, met voormalig FC Groningen-directeur Hans Nijland en voormalig topschaatser Frank Vreugdenhil trok ongeveer 100 bezoekers naar de feesttent. Dat was zondag anders tijdens het ontbijt en de populaire Playbackshow, toen was de tent afgeladen vol. Dezelfde tent was zaterdagavond ook vol tijdens de Pubquiz. Dit populaire evenement wordt normaal in het Paasweekend gehouden, maar kon dit jaar door de bekende reden niet doorgaan en werd daarom doorgeschoven naar het Roldermarktprogramma. De deelnemers van de 52 teams moesten even wachten op hun deelnameformulieren, maar konden toen los om de eenvoudige en lastige vragen beantwoorden.

De organisatie had niet over het weer te klagen. Het was over het algemeen mooi nazomerweer. Markmeester en vrijwilliger Tinus Berkepies hoopte vrijdag tijdens de trimloop dat het tijdens de Meerkamp nog zou gaan regen, want dat zou beteken dat het volgens Berkepies de rest van het programma mooi weer zou zijn. Hij werd op zijn wenken bediend, want vlak voor de pauze van de strijd om de meerkamptitel kwam de regen met bakken uit de lucht. De regen stopte na de pauze. Het was jammer voor de teams die nog niet hadden meegedaan aan het onderdeel matrollen. Zij moesten nu door het natte gras rollen. Steenakkershoek wist van de 16 teams de meeste punten te halen. De buurt had ook de mooiste act tijdens het Playbackfestival. De concurrentie met een ontevreden gevoel achterlatend.

De ‘Wet van Berkepies’ ging lang goed, alleen werd het Concours Hippique zondag getroffen door een bui. Het deerde Job Oldenziel uit Gieten niet. Hij wist de Grote Prijs op zijn naam te zetten en gaf zichzelf daarmee een mooi verjaardagscadeau. Ook Jan Dolfing uit Balloo kon juichen. Zijn fjordenpaard werd tijdens de Fjordenkeuring uitgeroepen tot kampioen. Dolfing mocht onder meer een mooie beker in ontvangst nemen.

Zo werd op diverse onderdelen de fitheid van de deelnemers getest tijdens de Fitte Roldermarkt. Ook het vernieuwde bestuur had al zijn energie nodig om alles in goede banen te leiden. ,,We moesten soms even flink buffelen. Natuurlijk zijn er foutjes gemaakt, maar we hebben dat zo goed mogelijk proberen te herstellen. We hebben niet te veel aan het programma gesleuteld. Aan succesnummers moet je niet komen. Het draaiboek lag er. En we kunnen nog steeds een beroep doen op de ervaren vrijwilligers die al jaren meedraaien”, zegt secretaris Kitty Nijholt. ,,We kijken tevreden terug. Nieuw was bijvoorbeeld De Trans Feestdag en de Zorggroep Drenthe Ontmoetingsdag. Busjes met cliënten reden af en aan. Tijdens het hoogtepunt, het optreden van Lucas en Gea, waren er 120 cliënten in de tent. Ze hebben volop genoten.”

Er waren geen grote incidenten. Enkele deelnemers van de Bedrijvenparade lieten een protest zien door een omgekeerde vlag te tonen. ,,We steunen de boeren”, aldus Nijholt. ,,Maar het moest geen grote protestactie worden. Het ging vooral om een mooi feest.”

Het bestuur zal als de activiteiten achter de rug zijn de feestweek gaan evalueren. ,,Zoals gezegd gaan we niet direct alles veranderen. Toch zullen we als nieuw bestuur ook onze stempel gaan drukken. We zullen met een open blik naar alle mogelijkheden kijken en langzaam wat aanpassingen doorvoeren.”

Meer informatie en meer uitslagen van de programmaonderdelen zijn te vinden op www.ovvr.nl.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding