Afbeelding
(Foto: Henry Koops)

Verlies voor handballers Unitas in Zwartemeer

Algemeen

ZWARTEMEER - De handballers van de Lange Natuursteen/Unitas uit Rolde konden de goede competitiestart geen vervolg geven. In Zwartemeer gingen de Roldenaren met 28-23 ten onder tegen de reserves van Hurry Up.

Hurry Up is een geslepen ploeg met ervaren spelers en jonge talenten die hopen ooit hun opwachting te kunnen maken in de hoofdmacht van Hurry Up. Symbool van de ervaring is Ronald Suelmann. ‘Mister Hurry Up’ die na vele jaren tophandbal nu de jonge honden in het tweede bij de hand neemt. De ploeg is nieuw in de eerste divisie maar beslist geen onderdeur. Unitas trad in Zwartemeer aan zonder de geblesseerde linkerhoeken Ruward Duinisveld en Mathijs Meijer, uit de A-jeugd sloten Chris Schutter, Leon Smeenge en Bram Schutrup aan. De Rolder handballers hadden zich goed voorbereid op het aanvallende gevaar van Suelmann. De ploeg verdedigde gedisciplineerd en gaf weinig ruimte weg. Na 20 minuten sloeg Unitas een klein gaatje 7-9. Toch bleek de club uit Rolde niet in staat om de voorsprong verder uit te bouwen. Door slordigheden en een twee minutenstraf sloeg Hurry Up voor de rust een klein gaatje 14-11.

Na de rust bleef de strijd gelijk op gaan zonder dat het gat van drie doelpunten direct kleiner werd. Via 20-17, 23-20 en 25-21 besliste Hurry Up de eindstand uiteindelijk op 28-23. Ondanks de nederlaag speelde het jonge team van trainer/coach Henk Jan Ottens een prima pot. De ploeg speelde gedisciplineerd maar de aanvallende power ontbrak net om Hurry Up aan het wankelen te krijgen. ,,Dat is nog wel dingetje. Oog in oog met de keeper laten we nog te veel kansen liggen”, aldus trainer Henk Jan Ottens.

Komende zondag speelt Unitas in de Boerhoorn tegen de reserves van het Utrechtse Houten. Aanvang 15.00.

Scores: Bart Lensen 8, Martijn de Rijk 5, Rik Makkes 4, Camiel Lansink 4, Maarten Pronk 2.Stops: Jarno Paasman 22 procent.