Bart Lensen van Unitas neemt het doel van Oliveo onder vuur.
Bart Lensen van Unitas neemt het doel van Oliveo onder vuur. (Foto: Henry Koops)

Handballers Unitas beginnen seizoen met nipte thuiszege

Algemeen

ROLDE - Keeper Jarno Paasman redde zaterdagavond, met een fantastische redding in de slotseconden, twee punten voor de handballers van de Lange Natuursteen-Unitas. Direct na het laatste fluitsignaal werd Paasman enthousiast door z’n ploeggenoten besprongen. De twee punten zaten in de knip. 24-23.

Een mooi begin voor de handballers uit Rolde die uitkomen in de Eerste divisie van het vaderlandse handbal. De uitslag kwam niet zonder slag of stoot tot stand. Oliveo uit Pijnacker bleek een taaie tegenstander. Het had de dekking goed op orde en Unitas slaagde er onvoldoende in om te profiteren van de geboden ruimte. En als de vrije man werd gevonden dan bleek de keeper van Oliveo vaak een sta in de weg. Ondanks dat bleef Unitas bij de les. Het gaf zelf ook weinig kansen weg en bleef in de aanval geconcentreerd op zoek naar doelpunten. Ruststand 10-10. Na de rust bleef het duel gelijk opgaan. Pas na twintig minuten wist Unitas voor het eerst een klein gaatje te slaan. 20-17. Dit bleek echter niet genoeg. Oliveo kroop dichterbij en met een stand van 24-23 op het bord veroverde het in de slotseconden de bal. De vrije doorgang naar het doel werd gevonden en had het nog één horde te nemen. Die bleek te groot. Keeper Jarno Paasman.

Coach Henk Jan Ottens keek lachend naar de horde juichende spelers. ,,Het was niet goed vandaag. Ik ben blij met de twee punten, maar de score had zeker hoger moeten zijn. Toch ben ik tevreden over hoe de ploeg bleef knokken. Al met al een prima start.”

Unitas neemt het volgende week zondag op tegen de reserves van Hurry Up uit Zwartemeer.