De selectie van VV Gieten seizoen 2022-2023.
De selectie van VV Gieten seizoen 2022-2023. (Eigen foto)

VV Gieten moet gaan opbouwen

Algemeen

GIETEN – VV Gieten kende een teleurstellend seizoen in Derde klasse C. De ploeg kwam niet verder dan een achtste plaats. Vooraf werd gedacht om mee te doen voor promotie, maar dat kwam niet uit. De Tweede klasse wordt altijd passend gevonden voor een club uit een dorp als Gieten. De prestaties stroken echter niet bij de ambities. Voor Bas Nibbelke, de nieuwe trainer, is er dus veel werk aan de winkel. 

Nibbelke komt over van derdeklasser HOC uit Odoorn en kon na drie seizoenen een promotie vieren. Daarvoor was hij succesvol bij VKW, SC Luten en De Weide. Hij had gehoopt met Gieten ook snel te kunnen gaan oogsten. De realiteit strookte echter niet bij de verwachtingen. ,,Ik trof er een zeer gemêleerd gezelschap aan. Er was een complete leegloop bij de club. Dertien spelers uit de selectie waren vertrokken, waarvan negen spelers uit het eerste team. Er zijn geen nieuwe spelers gekomen. De selectie bestaat uit de spelers die overgebleven zijn van het eerste aangevuld met spelers uit het tweede en uit de jeugd. In plaats van oogsten wordt het nu een opbouwseizoen of zelfs opbouwseizoenen.”

Nibbelke was met andere verwachtingen naar Gieten gekomen. ,,Er zijn voldoende oorzaken aan te wijzen waarom het verloop zo groot is. Het is niet aan mij om hierover te oordelen. Het zat niet goed binnen alle geledingen rond het eerste elftal. Dat moet anders, de neuzen moeten weer dezelfde kant op. Er zal meer samen moeten worden gedaan. We moeten met zijn allen hetzelfde nastreven.” De nieuwe oefenmeester heeft het idee dat er hard aan gewerkt wordt. ,,Ik heb het gevoel dat het al beter gaat dan toen ik binnenkwam.”

De nieuwe trainer moet aan de slag met een krappe selectie. ,,Belangrijk in de voorbereiding is dat ik de spelers fit krijg en ook het hele seizoen fit houdt. Blessures kunnen we er niet bij hebben. Handhaven is zeker de doelstelling. Maar ik denk dat een plaatsje in de middenmoot zeker tot de mogelijkheden behoort. Het belangrijkste doel is dat we als team gaan opereren en het publiek gaan vermaken met goed voetbal. En als er wat positieve uitschieters bijkomen, kunnen we er een leuk seizoen van maken.”

Selectie: Bas Alting, Adilio Augustin, Joost Bakker, Gijs van Calker, Jort de Jong, Arno Dijkstra, Jorrick Dokter, Mateusz Dzimira, Florian van der Heijde, Jarno Hoiting, Gijs Hollander, Lars Joel, Jacco Martens, Koen Meertens, Jur Mulder, Grzegorz Pietrzak, Frank Posthumus, Stan Reugebrink, Jeffrey Tappel, Kerwin Tappel en Patrick Veldman. Trainer: Bas Nibbelke.