Unitas was niet opgewassen tegen HaSTU uit Nijmegen.
Unitas was niet opgewassen tegen HaSTU uit Nijmegen. (Archieffoto: Henry Koops)

Handballers Unitas beleven offday in Nijmegen

Algemeen

NIJMEGEN – De handballers van De Lange Natuursteen Unitas konden zondag geen vuist maken tegen de Nijmeegse studenten van HaSTU. De Roldenaren hoopten amechtig aanspraak te kunnen maken op twee punten, maar faalden jammerlijk in vernuft, agressie en het geloof in een goed eindresultaat. ,,Dit was echt benedenmaats”, aldus trainer-coach Henk Jan Ottens.

In de jonge ploeg ontbraken Maarten Pronk en Jarno Paasman door blessures en is linkerhoek Mathijs Meijer langdurig uitgeschakeld door een kniekwetsuur. Toch wil Ottens dit niet aangrijpen als verzachtende omstandigheid. ,,We kunnen veel beter, ook zonder deze jongens. In deze wedstrijd komen we na een moeizame start met 12-10 voor. In plaats van dat het begint te draaien, vallen we terug in onsamenhangend spel. Met nog 10 minuten te spelen is het nog altijd 22-20 maar lukt het niet om bij te komen. De Rolder handballers verloren uiteindelijk met 28-23. Door het verlies blijft Unitas steken op de tiende plaats met 4 punten uit 5 wedstrijden.

Unitas kan zich komende zaterdag revancheren. Dan speelt de Rolder eerstedivisionist in de Boerhoorn in Rolde tegen het opleidingsteam van Hellas uit Den Haag. Aanvang 21.00 uur.