Wethouder Bas Luinge kwam zondag de actie van sportschool Daoud Rahimi een steuntje in de rug geven.
Wethouder Bas Luinge kwam zondag de actie van sportschool Daoud Rahimi een steuntje in de rug geven. (Foto: Herman van Oost)

Inzamelingsactie in Rolde: ‘Ieder kind moet kunnen sporten’

Algemeen



ROLDE – De 24 uurs actie bij sportschool Daouid Rahimi is verlengd tot en met vrijdag. Inwoners konden afgelopen weekend van zaterdag 10.00 uur tot zondag 10.00 uur in de Rolder sportschool komen sporten in combinatie met een hapje en drankje. Het enige wat ze hoefden te doen was een donatie doen aan het Jeugdfonds Sport en Cultuur van de gemeente Aa en Hunze.

De geldinzamelingsactie voor inwoners van de gemeente Aa en Hunze die geen geld hebben om te kunnen sporten ontstond aan de stamtafel van de sportschool. ,,Aan deze stamtafel wordt van alles besproken”, zegt Daouid Rahimi. ,,Daar hoorde ik onder meer dat veel kinderen stoppen met sporten, omdat hun ouders het niet kunnen betalen. Ik geef les aan vluchtelingen uit Syrië en Oekraïne. Zij krijgen van mij een gratis jaarabonnement. Ik kan dat natuurlijk niet voor iedereen doen. Dus vroegen we ons af hoe we een actie op touw konden zetten voor de inwoners van ons eigen dorp die door financiële omstandigheden niet kunnen sporten. Ze kunnen bij komen judoën of kickboksen, maar er zijn ook kinderen die liever voetballen, volleyballen of een andere sport willen doen. Dat moet ook mogelijk zijn.” 

De Rolder sportschoolhouder nam contact op met de gemeente en daar was men ook enthousiast. Zo konden afgelopen weekend inwoners 24 uur gratis komen sporten. Er werd ieder uur een andere (groeps)les gegeven. Ook was er gezorgd voor een hapje en een drankje en er was live muziek. ,,Via de QR-code kon men een bedrag doneren. Alle donaties waren welkom. Belangstellenden kunnen nog tot en met vrijdag doneren en komen sporten, of ze nu wel of geen lid van de sportschool zijn. Ze kunnen zich in het zweet werken tijdens de groepslessen of vrije trainingen voor het goede doel. Even langskomen voor een kop koffie is ook goed.” 

Wethouder Bas Luinge zal vrijdag het ingezamelde geldbedrag in ontvangst nemen en schenken aan inwoners die geen geld hebben om te kunnen sporten. Vervolgens mogen zij zelf een sport uitkiezen.