Afbeelding

Natuurwerkdag in Gasselternijveenschemond

Algemeen

GASSELTERNIJVEENSCHEMOND - Op initiatief van Dorpsbelangen Gasselternijveenschemond en de lokale Groene Vrijwilligers zal zaterdag 11 februari een natuurwerkdag worden gehouden.

Ondersteuning hierbij wordt geboden door Landschapsbeheer Drenthe in de vorm van praktische tips en het uitlenen van de benodigde gereedschappen.

De gezamenlijke start vindt plaats om 09.00 uur in het dorpshuis met koffie, ranja en koek. Vervolgens gaan de deelnemers in groepen aan de slag met de volgende activiteiten:

  • Tegenover het dorpshuis wordt een bermstrook afgeplagd. Deze strook wordt ingezaaid met een combinatie van akkerbloemenmengsel en graslandmengsel. Doel hiervan is het vergroten van de biodiversiteit in combinatie met het opfleuren van de berm.
  • In de boomgaard aan de Noordzijde in het dorp worden de fruitbomen gesnoeid en twee nieuwe appelbomen geplant. De firma Lokken ondersteunt bij het snoeien en de firma Corporaal levert de fruitbomen. Ook worden alle door ons geplaatste nestkastjes in en om het dorp schoongemaakt en eventueel hersteld.
  • De bankjes op de spoorbaan krijgen een schoonmaakbeurt en waar nodig vrijgemaakt van bramen en andere struiken. Op de spoorbaan zal de door brand vernielde bank verwijderd worden. Deze zal te zijner tijd met hulp van de gemeente vervangen worden door een nieuw exemplaar.
  • Als laatste worden de bermen in het dorp en van de spoorbaan opgeschoond. Dit wordt samen met de kinderen gedaan.

De afsluiting is gepland om ongeveer 13.00 uur in het dorpshuis met pannenkoeken en snert.

De organisatie hoopt op een prettige en verbindende dag en wie weet zal dit leiden tot een nieuwe traditie.