Kinderen kunnen tijdens de voorstelling ook muziek maken.
Kinderen kunnen tijdens de voorstelling ook muziek maken. (Eigen foto)

Vrolijke familievoorstelling ‘De kleine Mozart’ in Rolde

Algemeen

ROLDE - Kinderen vanaf 4 jaar en hun (groot)ouders kunnen zondag 19 maart vanaf 15.00 uur in een vrolijke familievoorstelling spelenderwijs kennismaken met de kleine Mozart en zijn onvergetelijke muziek. Deze kennismaking vindt plaats in de Jacobuskerk in Rolde. 

Marieke de Bruijn neemt de kinderen aan de hand en laat ze, samen met de drie andere strijkers van het strijkkwartet, op een vrolijke en toegankelijke manier de jonge jaren van Wolf en diens prachtige muziek meebeleven.

Bij de kleine Wolfgang maakte iedereen muziek. Zijn vader was vioolleraar en Wolf en zijn zusje speelden viool en piano. Bij alles wat hij deed bedacht de kleine Wolf een liedje. Zo ging hij steeds meer componeren en werd er heel erg goed in. Zijn liedjes zijn zo vanzelfsprekend dat ze nu nog mee zijn te zingen. Samen met zijn vader reisde hij als wonderkind door heel Europa. Maar de kleine Mozart was niet in alles even wonderlijk. Hij was, net als elk ander kind, ook weleens een ondeugend jongetje. Een kind dat niet altijd zin had om zijn bord netjes leeg te eten, zijn veters te leren strikken en geen ruzie te maken met zijn zusje. In een geënsceneerde setting worden deze situaties uitgebeeld en de bijbehorende muziek ten gehore gebracht. 

Meer informatie: rolderconcerten.nl

Afbeelding
Afbeelding