Afbeelding

Handballers Unitas laat langs laagvlieger HaSTU

Algemeen

ROLDE - Het koste de nodige zweetdruppels maar uiteindelijk kregen de handballers van De Lange Natuursteen Unitas de studenten van HaSTU uit Nijmegen op de knieën. Dankzij een 27-25 overwinning verstevigde de Rolder ploeg de middenmootpositie in de Eerste divisie.

Niets leek de ploeg van trainer-coach Henk Jan Ottens een gemakkelijk avond in de weg te staan. De Nijmegenaren bivakkeren in de onderste regionen van de Eerste divisie en hadden totaal geen antwoord op de bliksemstart van Unitas. Binnen enkele minuten stond het 3-0 op het scorebord. Nijmegen stond erbij en keek ernaar. Wie dacht dat de schiettent zou voortduren kwam bedrogen uit. HaSTU herpakte zich en langzaam zakte Unitas weg in een moeras van slordigheden, halve kansen voor hele aanzien en ongelukkige keuzes. Na een kwartier was de voorsprong omgebogen naar 6-7 en gingen beide ploegen rusten bij 10-14.

In de tweede helft was Unitas beter bij de les zonder dat het wist te excelleren. Stand-in-keeper Mathijs Rogier Meijer verving Calvin Zonnevijle onder de lat en had enkele goede stops. Via snelle tegenaanvallen sloop Unitas weer dichterbij. Effectief was bovendien de mandekking op topscorer Mats Vermetten. ,,Ik vind het een lelijke tactiek, maar daarmee wisten we wel de angel uit het aanvalsspel van HaSTU te halen”, aldus Henk Jan Ottens. De doelpuntenstroom droogde op en Unitas kwam na een kwartier weer op voorsprong (21-20). Stuivertje wisselend ging de wedstrijd de slotfase in. Met nog een halve minuut te spelen en een 26-25 voorsprong dook Unitas een time-out in om afspraken te maken voor de laatste aanval. Met een weergaloze no look pass wist Camiel Lansink vlak voor tijd Martijn de Rijk op de cirkel te vinden, die onberispelijk de wedstrijd in het slot gooide. Eindstand 27-25.

Scores: Bart Lenzen 9, Camiel Lansink 5, Maarten Pronk 3, Casper Pronk 2, Marc Heijmans 2, Sylvan Boer 2, Ruward Duinisveld 2, Martijn de Rijk 2. Stops: Calvin Zonnevijle 24 procent, Mathijs Rogier Meijer 36 procent.