Cirkelspeler Rick Luinge scoorde zes keer tegen Hellas.
Cirkelspeler Rick Luinge scoorde zes keer tegen Hellas. (Eigen foto)

Veertigklapper voor Unitas

Algemeen

ROLDE - De Lange Natuursteen-Unitas heeft zaterdagavond met een 40-21 overwinning ongenadig het opleidingsteam van Hellas Den Haag aan de zegekar gebonden. Daarmee revancheerden de Rolder handballers zich op uitstekende wijze van het povere optreden een week eerder. Trainer coach Henk Jan Ottens was dik tevreden. ,,Een uitstekende teamprestatie. We hebben Hellas overklast.”

Unitas ging goed van start en na 12 minuten spelen prijkte reeds een 8-3 voorsprong op het bord en schoot Hellas haastig in een time-out. De Rolder scores stokten kortstondig, via 10-7 begon de trein al snel weer te draaien. Ruststand 18-9.

Na de rust denderde de Unitas trein gewoon door. De 19-jarige en boomlange (2.05m) Casper Pronk heerste in de verdediging, maar was aanvallend met vier uit vier ook lekker bezig. In het centrum van de verdediging was Camiel Lansink eveneens belangrijk. ,,Ik ben blij dat we
in dit soort wedstrijden een beroep op Camiel kunnen doen”, aldus Ottens. ,,Hij heeft weliswaar een stapje terug gedaan, maar is door de vele blessures graag bereid om in te springen. Zijn ervaring is onmisbaar voor het jonge team.” Unitas swingde en ook de jeugdige talenten Tinne ter Maat en Jan Mulder hadden met respectievelijk 3 en 2 doelpunten hun aandeel, terwijl Gerwin Berkepies met fraaie reddingen het doel schoon hield. Besten man am platz was aanvoerder Martijn de Rijk die met 9 goals uit 13 schoten topscorer werd. Door de overwinning neemt Unitas met plaats 7 een stevige plek in de middenmoot in.

Unitas neemt het zaterdag 5 november in sporthal De Boerhoorn op tegen DWS uit Schiedam. Aanvang 20.30 uur.

Scores: Martijn de Rijk 9, Rik Luinge 6, Casper Pronk 4, Camiel Lansink 4, Ruward Duinisveld 4, Bart Lensen 3, Rik Makkes 3, Tinne ter Maat 3, Jan Mulder 2, Sylvan Boer 2.

Stops: Rik Breukink 50 procent en Gerwin Berkepies 46 procent.