Afbeelding

Handballers Unitas oppermachtig in Den Haag

Algemeen

DEN HAAG – De handballers van de Lange Natuursteen Unitas is zonder al te veel weerstand erin geslaagd om de twee punten op te halen tegen de reserves Hellas Den Haag. 25-32. ,,We hebben kleur op de smoel”, verklaarde trainer/coach Henk Jan Ottens. ,,De ploeg handbalt met vertrouwen en de overwinning kwam geen moment in gevaar.”

Unitas is met een stevige opmars bezig in de Eerste divisie. De ploeg haalde uit de laatste tien wedstrijden 16 punten. Het speelde gelijk tegen Quintus en Hurry Up. Alleen de uitwedstrijd tegen de reserves van Houten ging verloren. De ploeg hikt tegen de bovenste plaatsen aan maar heeft nog wel een gat van vijf punten te overbruggen. In Den Haag ontbraken keeper Jarno Paasman en linkerhoekspeler Mathijs Meijer, die langdurig uitgeschakeld is door een knieblessure. Casper Pronk en Rik Luinge waren allesbehalve fit door een recent opgelopen virusje.

Desondanks startten de Roldenaren degelijk, maar waren zoekende naar een antwoord op het aanvalsspel van de Hagenaars. Vanaf 8-8 wist de ploeg de wedstrijd te kantelen. Keeper Calvin Zonnevijle had enkele fraaie reddingen en onder aanvoering van Bart Lensen liepen de Rolder handballers uit naar 16-12 met de rust.

Direct na rust liep Unitas verder uit naar 20-12. In deze fase imponeerde de ploeg met vernuftige aanvallen en had het Hellas verdedigend in de tang. Jeugdig talent Jan Mulder verdeelde routineus het spel en pikte zelf ook een goaltje mee. Geen moment kwam de overwinning nog in gevaar. Eindstand 25-32. Bart Lensen en Martijn de Rijk waren topscores met respectievelijk 14 en 8 doelpunten.