'Koeien aan de waterkant' van de Haagse schilder Julius van Sande Bakhuyzen (1835-1925). (Foto: JAV Studio's)
'Koeien aan de waterkant' van de Haagse schilder Julius van Sande Bakhuyzen (1835-1925). (Foto: JAV Studio's) (Foto: JAV Studio's)

Kunst aan het Hof in Nooitgedacht verwelkomt het Drents Museum

Algemeen

NOOITGEDACHT - Kunst aan het Hof brengt van 22 tot en met 26 maart, maar liefst 20 Nederlandse exposanten samen in de Havezate van resort Hof van Saksen in Nooitgedacht. De exclusieve kunstbeurs van het Noorden brengt een topaanbod van beeldende kunst, antiek, sieraden en design. Het Drents Museum, partner van de beurs, maakt deze tweede editie haar opwachting met een ode aan de schoonheid van Drenthe. 

Oprichter Grietinus Harms van Collectie Harms Rolde ziet deze tweede editie van de beurs met vertrouwen tegemoet: ,,Dat alle deelnemers van het eerste uur weer meedoen vind ik op zich al een succes.” Het aantal disciplines is bovendien uitgebreid, van bijzondere vondsten uit de prehistorie tot schilderijen die net uit het atelier komen. Zo biedt Stone Gallery met haar collectie mineralen, meteorieten, versteend hout en fossielen van miljoenen jaren oud een reis terug in de tijd. Bij Inter-Antiquariaat Mefferdt & De Jong trekt de 18de-eeuwse Beckeringh Kaart van Groningen de aandacht. Liefhebbers van zilver, sieraden en horloges worden ook op hun wenken bediend. Naast het prachtige zilver bij Jacob J. Roosjen Specialist Europees Zilver, laat HA-Juweliers de harten sneller kloppen met een zeldzaam Armin Strom horloge. Carel Willink’s magisch-realistische blik op het Rijksmuseum lonkt bij Kunsthandel Studio 2000, terwijl Mark Haasnoot Fine Arts debuteert met een stilleven van Henk Helmantel. Eigentijdse fotorealistische schilderijen van Maudy Alferink schitteren bij Collectie Harms Rolde. Bijzonder is ook de stand van het Drents Museum waar met het monumentale doek ‘Koeien aan de waterkant’ van de Haagse schilder Julius van Sande Bakhuyzen (1835 - 1925) een kunsthistorisch eerbetoon aan het Drentse landschap wordt gebracht. 

Bezoekersinformatie:
Kunst aan het Hof vindt plaats van woensdag 22 tot en met zondag 26 maart plaats in Hof van Saksen aan Borgerderstraat 12 in Nooitgedacht. De beurs is dagelijks geopend van 11.00 tot 18.00 uur. Kaarten zijn te bestellen op https://kunstaanhethof.nl/ of verkrijgbaar op de locatie.