Afbeelding

Sport- en Spelweek in Annen komt er weer aan

Algemeen

ANNEN - De jaarlijkse Sport- en Spelweek in Annen wordt in de week van Hemelvaart voor de 51e keer gehouden.

Een week lang strijden zes (buurt)ploegen in Annen op diverse sport- en spelonderdelen om de overwinning. Jaarlijks doen meer dan 1.000 inwoners actief mee, de rest van het dorp is fanatiek toeschouwer. De week wordt georganiseerd door de Commissie Dorpsbelangen, maar ook de verenigingen nemen de organisatie van de verschillende onderdelen op zich. Inmiddels zijn de voorbereidingen in volle gang. Zo zijn naast de ploegleiding van de buurten ook De Pers Annen - speciaal in het leven geroepen voor deze week - bezig om de week soepel te laten verlopen. Ook Radio Annen is druk bezig met de programmering voor de uitzendingen tijdens de leukste week van het jaar.

De opening van de Sport- en Spelweek is op zondag 14 mei om 15.00 uur op de Brink in Annen. Daar worden alle ploegen op een ludieke manier voorgesteld en zal de Anneroel van het Jaar 2022 bekend worden gemaakt. Aansluitend gaat het eerste onderdeel van start waar punten mee kunnen worden verdiend: touwtrekken. Dit onderdeel wordt georganiseerd door TTV Boermarke.

Fantastische week
De Commissie Dorpsbelangen kijkt uit naar een leuke week vol activiteiten. ,,We hebben er het volste vertrouwen in’’, zegt Ype Tol, voorzitter Commissie Dorpsbelangen Annen. ,,Vorig jaar waren we best huiverig of het dorp weer in beweging zou komen na twee volle coronajaren, maar dat oversteeg alle verwachtingen. Ik zie dat alle buurten weer druk bezig zijn met de voorbereidingen, dus ik verwacht dat we dit jaar weer een fantastische week tegemoet gaan.’’