Het platina bruidspaar Moek uit Gieten wordt gefeliciteerd door burgemeester Anno Wietze Hiemstra.
Het platina bruidspaar Moek uit Gieten wordt gefeliciteerd door burgemeester Anno Wietze Hiemstra. (Foto: Herman van Oost)

Jacob en Jantje Moek uit Gieten zijn 70 jaar getrouwd

Algemeen

GIETEN – Jakob en Jantje Moek waren afgelopen zaterdag 70 jaar getrouwd. Burgemeester Anno Wietze Hiemstra van de Gemeente Aa en Hunze kwam het echtpaar feliciteren met hun platina huwelijk.

De 91-jarige Jacob Moek is geboren in Anloo en heeft daarna zijn hele leven in Gieten gewoond. De 88-jarige Jantje Rutgers kwam ter wereld in Gieten. Jacob leerde Jantje kennen in het uitgaansleven.

Jacob en Jantje Moek hebben jaren een kruidenierswinkel aan de Asserstraat in Gieten gehad. Na de winkel verkocht te hebben aan de familie Broekman, zijn ze verhuisd naar de Stokleggingslaan waar ze nu nog met veel plezier wonen. Jacob heeft nog jaren gewerkt als bedrijfsleider in Veendam en bij groothandel Schuitema in Gieten.

Hij heeft na zijn pensionering veel vrijwilligerswerk gedaan en houdt zich nog dagelijks bezig met hun grote tuin. Jantje zorgde voor het gezin en deed ook veel vrijwilligerswerk en doet dat nog steeds met veel plezier.

Het platina echtpaar kreeg drie kinderen, vier kleinkinderen en elf achterkleinkinderen. Jacob en Jantje staan beiden nog volop in het leven en hopen zo nog jaren door te gaan.

Het echtpaar werd zaterdagmiddag ook nog verrast door muziekvereniging TOGIDO uit Eext. Dit was door de straatvereniging Stokleggingslaan geregeld.

De feestdag werd afgesloten met familie en vrienden in ’t Moatie in Gasselte.