Eigenaren Hotel-Restaurant 't Zwanemeer in Gieten willen volgend jaar andere ambities waarmaken.
Eigenaren Hotel-Restaurant 't Zwanemeer in Gieten willen volgend jaar andere ambities waarmaken. (Eigen foto)

Eigenaren hotel-restaurant ’t Zwanemeer slaan in 2024 ander pad in

Algemeen

GIETEN – Hotel-restaurant ’t Zwanemeer krijgt in 2024 nieuwe eigenaren. Tenminste, als het aan de huidige eigenaren Jarno Dalstra en Peter Jan Liewes ligt. De twee horecabazen, lokaal bekend als ‘de jongens’, willen volgend jaar andere ambities waarmaken. Tot dat moment is iedereen nog meer dan welkom bij de jongens. ,,De komende maanden gaan we vol enthousiasme door.”

Fantastische tijd
,,Wij zijn in 2021 vrij impulsief dit mooie avontuur aangegaan”, zegt Peter Jan. ,,Jarno en ik hadden beiden de droom een eigen hotel-restaurant te runnen. Toen we de kans kregen om ’t Zwanemeer over te nemen, was de keus dus snel gemaakt. Wat volgde, was een fantastische tijd met gezelligheid, hard werken en onvergetelijke momenten.” Jarno vult aan: ,,We doen elke dag ons best om een relaxte, huiselijke sfeer bij ’t Zwanemeer te creëren. Echt een plek waar iedereen zich thuis voelt.” En dat is goed gelukt, getuige de feedback die de jongens door de jaren hebben ontvangen. ,,De waardering en warmte die we van onze gasten hebben gekregen is niet te beschrijven. Alle positieve energie die we in ons hotel-restaurant hebben gestopt, hebben we echt dubbeldik teruggekregen. Daar zijn we heel dankbaar voor.”

Stiekem wat lichte heimwee
Ondanks alle positiviteit willen de eigenaren hun horizon verbreden in 2024. ,,We hebben geen seconde spijt van het mooie avontuur dat we bij ’t Zwanemeer zijn aangegaan”, aldus Peter Jan. ,,Nu merken we alleen wel dat we meer tijd willen vrijmaken voor andere dromen.” Stiekem speelt heimwee ook een rol, zo vult Jarno aan. ,,Gieten is fantastisch en we zijn enorm warm ontvangen door de mensen hier in de omgeving. Toch hebben we ook zin om weer dichter bij onze familie en vrienden te gaan wonen. Terug naar de vertrouwde omgeving.”

Nieuwe eigenaar?

De jongens willen hun jaren bij ’t Zwanemeer goed afsluiten. ,,We willen echt de tijd nemen om afscheid te nemen en niet overhaast vertrekken. Om die reden blijven we in 2023 nog gewoon open”, zo vertelt Peter Jan. Ze zijn intussen wel op zoek naar enthousiaste opvolging. Jarno: ,,‘t Zwanemeer bestaat al sinds 1976 en is een begrip in Gieten en omstreken. Het zou fantastisch zijn als dit mooie hotel-restaurant verder kan gaan onder een andere eigenaar.” De jongens roepen geïnteresseerden dan ook op om zich te melden.