John Blek.
John Blek. (Foto: FIONN)

John Blek treedt op in ’t Keerpunt

Algemeen

SPIJKERBOOR - De Ierse singer-songwriter John Blek staat vrijdag 9 juni vanaf 20.30 uur op het podium van café ’t Keerpunt in Spijkerboor.

Blek is een graag gezien gast op podia als TivoliVredenbrug en de Oosterpoort, maar is nu te zien in de intieme setting van het café. Bloedmooie zang, breekbare liedjes, poëtische teksten en bij vlagen virtuoos fingerpicking-spel typeren de Ierse singer-songwriter John Blek. Hij weet zijn publiek keer op keer te raken met zijn gevoelige stem en subtiele gitaarspel.

Hoewel Blek in 2018 al vijf mooie platen had uitgebracht, brak hij dat jaar pas echt door toen zijn single ‘Salt in the water’ werd genomineerd voor Best Song op de International Folk Music Awards. In 2022 kwam Until the rivers run dry uit. Door zijn stem, de prachtige muzikale opbouw en de melancholische melodieën in zijn songs is dat misschien wel één van de mooiste folk/americana albums van 2022. John Blek staat tevens bekend om zijn boeiende liveshows vol humor, emotie en zijn gepassioneerde muzikale beleving. Hij is een meesterverteller en een verbluffende fingerpicking-gitarist.

Kaarten zijn te bestellen via moor@spijkerboor.nl.