Bezoekers kunnen zaterdag lekker snuffelen tijdens de Boekenmarkt bij de Jacobuskerk in Rolde.
Bezoekers kunnen zaterdag lekker snuffelen tijdens de Boekenmarkt bij de Jacobuskerk in Rolde. (Eigen foto)

Boekenmarkt bij Jacobuskerk in Rolde

Algemeen

ROLDE - De 26e Boekenmarkt bij de Jacobuskerk in Rolde zal op zaterdag 9 september van 10.00 tot 15.00 uur worden gehouden. Een schat aan boeken wacht op de bezoekers. Daarnaast is het marktcafé geopend waar koffie en thee met huisgemaakte taart en cake kan worden genuttigd. Ook kan op de markt de Jacobuswijn geproefd worden, die deze dag exclusief verkrijgbaar is. 

Bezoekers kunnen heerlijk rondsnuffelen. De boekenkast kan flink gevuld worden, want de boeken kosten slechts 60 cent per centimeter, met uitzondering van zeldzame vondsten. ,,Ons doel dit jaar is om een recordverkoop van minimaal 52 meter te behalen, net zo hoog als de imposante Roldertoren. Vorig jaar kwamen we slechts 200 centimeter te kort. We willen dit jaar echt de toren overtreffen en onze doelstelling ruimschoots halen”, zegt Henriëtte Meijer hoopvol. 

De opbrengst van deze markt komt volledig ten goede aan de Stichting Behoud Rolder Kerk, die zich onvermoeibaar inzet voor het behoud van dit iconische en historische gebouw in Rolde. 

De markt is in de buitenlucht dus is het handig om www.rolderkerk.nl/stichting-behoud-rolder-kerk goed in de gaten voor eventuele wijzigingen in het programma en andere belangrijke mededelingen.

De Jacobuskerk is deze dag in het kader van de Open Monumentendag ook vanbinnen te bewonderen. In de kerk is ook de expositie Rond de Roldertoren van Johannes Schutrup uit Rolde te zien. Zijn hobby om schilderijen te verzamelen met het thema Rolde wordt in de Jacobuskerk in beeld gebracht tot en met 10 september.