Er wordt weer volop gehandeld op Rolder paardenmarkt.
Er wordt weer volop gehandeld op Rolder paardenmarkt. (Foto: Henry Koops)

Er zit weer leven in de Rolder paarden- en goederenmarkt

Algemeen

ROLDE - Toen de mist was opgetrokken werden de contouren van de Rolder paardenmarkt zichtbaar. En er werd al handel bedreven. De inzet om te flyeren en paardenhandelaren te ronselen blijkt succesvol. De Boermarke koos er vorig jaar voor om actief handelaren te benaderen en een kleine vergoeding in het vooruitzicht te stellen, omdat de paardenmarkt om sterven na dood was. Het was succesvol en er waren 137 dieren op de markt. De lijn heeft zicht voortgezet, want tegen 0.9.00 uur waren er dinsdagmorgen 130 dieren geteld. 

De eerste paarden waren toen al verhandeld. Een handelaar loopt met twee pony’s van de markt. Een ander vertrekt alweer met een lege wagen. Een handelaar komt met een alpaca de Brink oplopen. Deze had hij vorige week in Apeldoorn gekocht ,,Ik handel voornamelijk in pony’s, maar kon deze op de kop tikken. Deze dieren kosten tussen de 200 en 300 euro. Een pony levert 400 euro op. Maar nu moet ik hem weer kwijt zien te raken.” Verderop klinkt het handjegeklap. De Roldermarkt lijk weer op een paardenmarkt.

Arwolt Emmens van de Boermarke is tevreden. ,,We hebben een stabiele aanvoer. Er is handel en veel gezelligheid, dat is ook belangrijk.” De Boermarke is ook verantwoordelijk voor de beurs op de Brink. ,,Ook hierin gaan we met de tijd mee. De landbouwbeurs is breder van opzet. Er zijn andere bedrijven, zoals groenbedrijven, maar ook makelaars en uitzendorganisaties. We richten ons wat meer op de particulier.”

Steffan Haken van Organisatiebureau Vitales is ook tevreden. Hij dirigeert de standhouders van de goederenmarkt naar hun plaats. ,,We hebben een volle bak. Dat is ongeveer 120 kramen. We hebben nee moeten verkopen. Het is weer ouderwets vol”, zegt Haken die wel trek heeft in een bak koffie. ,, We staan hier al sinds 06.00 uur. We moeten wachten tot de supermarkten bevoorraad zijn en dan wordt het marktterrein vrijgegeven.” We waren stiekem al begonnen, want iedereen moet op tijd een plekje krijgen. Maar het is fijn dat we weer zoveel kramen hebben.”

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding