Met vereende krachten probeert Unitas Uni Verde af te stoppen.
Met vereende krachten probeert Unitas Uni Verde af te stoppen. (Eigen foto)

HV Unitas verzuimt wedstrijd tegen Uni Verde af te maken

Algemeen

KWINTSHEUL -De Lange Natuursteen HV Unitas speelde zich tegen de selectie van Quintus-Velo combinatie, Uni Verde, naar een riante voorsprong, maar greep alsnog naast de twee punten. In een bizarre slotfase verdween een voorsprong van zeven doelpunten als sneeuw voor de zon en werd de wedstrijd vanaf de zevenmeter in een buzzer-beater beslist 24 -23.

De wedstrijd werd door de Roldenaren uitstekend begonnen. In sporthal de Eekhout stonden de mannen van coach Henk Smeenge na 10 minuten spelen al op een voorsprong van 1–5. Met goed en verzorgd handbal werd de defensie van Uni Verde uiteen gespeeld. Onder aanvoering van spelverdeler Jan Mulder werden verschillende aanvalsvariaties uitgevoerd en werden hoekspelers Bram Schtutrup en Chris Schutter in staat gesteld om te scoren. Ook de opbouwlinie wist met enige regelmaat van afstand te scoren en daarmee liepen de rood-blauwen tot vlak voor het einde van de eerste helft uit tot een voorsprong van 8-14. Maar de thuisploeg wilde zich niet geheel naar de slachtbank laten voeren en kwam onder aanvoering van linker opbouwer Ricardo Holman terug naar een ruststand van 11–15.

HV Unitas werd in de rust gewaarschuwd om niet te verslappen en in de eerste zeven minuten van de tweede helft gebeurde dat dan ook niet. Met doelpunten van Camiel Lansink en Casper Pronk en opnieuw Chris Schutter werd Uni Verde van de vloer geveegd en werd een voorsprong van zeven doelpunten opgebouwd 11–18. Wat er daarna met de ploeg uit Rolde gebeurde is een raadsel. Ballen werden over de zijlijn gegooid, balverlies werd geleden, ballen vanaf de paal en de keeper kwamen als bij toverslag weer in handen van Uni Verde-spelers. Tot overmaat van ramp liep HV Unitas ook nog tegen een aantal ongelukkige beslissingen van het arbitrale duo aan, waardoor de defensie met vier man in het veld handen te kort kwam. De ruime voorsprong was na 50 minuten spelen helemaal verdwenen 18–18. Na ruim een kwartier spelen zonder doelpunten te maken, pakte HV Unitas zich bij elkaar en nam weer een kleine voorsprong. Met nog ongeveer één minuut op de klok was de stand 22–23 in het voordeel van Unitas en werd een aanval opgezet, maar om onverklaarbare redenen werd de aanval door de scheidsrechters onderbroken door ‘passief’ spel en in de snelle overname scoorde Uni Verde wederom de gelijkmaker. Coach Henk Smeenge greep naar een time-out om een laatste beslissende aanval te bespreken. Bij hervatting waren er nog 20 seconden te spelen. Routinier Camiel Lansink maakte, tijdens het uitvoeren van de beslissende assist, echter een loopfout. De verbouwereerde Chris Schutter stond vervolgens te lang met de bal in handen en rolde de bal volgens de scheidrechters te ver weg en werd afgefloten voor onsportief spel. Een dergelijke handeling wordt in het handbal bestraft met een rode kaart en een strafworp. In de allerlaatste seconde werd dit buitenkansje door Ricardo Holman benut. Het publiek en de spelers van Uni Verde gingen uit hun dak. Voor de spelers van HV Unitas was dit een bijzondere bittere pil. Er rest de spelers niets anders dan hun wonden te likken en zich voor te bereiden op de eerstkomende thuiswedstrijd tegen Handbalshop Witte Ster uit Waspik. Zonder twijfel zal de formatie van Henk Smeenge getergd aan de wedstrijd beginnen om deze zure smaak weg te spoelen.

Opstelling: R. Breukink (25%), J. Paasman (18%), C. Schutter (4), T. ter Maat (2), L. Smeenge (1), B. Schutrup (3), C. Pronk (3), C. Lansink (2), B. Drijvers (1), R. Duinisveld (2), J. Mulder (2), B. Lensen (3).