Unitas deelde de punten met tegenstander Gemini.
Unitas deelde de punten met tegenstander Gemini. (Eigen foto)

HV Unitas laat overwinning door de vingers glippen

Algemeen

VOERENDAAL – De handballers van Lange Natuursteen HV Unitas zagen in het Limburgse Voerendaal een bijna zekere overwinning in rook opgaan. In een tumultueuze slotfase kwamen de handballers van Gemini in de laatste vijf minuten een achterstand van vier doelpunten te boven (21-25 ) en sleepten een gelijkspel uit het vuur (26-26). De handballers uit Rolde hadden in de slotfase de pech dat enkele beslissingen van het arbiterskoppel de verkeerde kant opvielen en daardoor was de terugreis van 310 kilometer lastig te aanvaarden.

De topper in de landelijke handbal Eerste divisie HV Gemini – HV Unitas stond zaterdag op het affiche. Beide ploegen hadden nog geen punten gemorst. Voor de handballers uit Rolde is Gemini een onbekende tegenstander, maar gezien de voorgaande uitslagen zou het weleens een wedstrijd kunnen worden tussen twee gelijkwaardige teams. 

In een goed bezette en sfeervolle Sporthal de Joffer kwamen de Voerendalers snel op een comfortabele 4 -0 voorsprong. Het talrijke publiek ging er eens goed voor zitten, maar de ploeg uit Rolde slaagde erin om de wedstrijd halverwege te kantelen. Een ontketende Casper Pronk nam de Unitassers bij de hand en smeet de ene na de andere bal in het doel. Ook in de dekking wees hij zijn medespelers de weg. Via 5-5 namen de rood-blauwen verdient de leiding en liepen uit naar een 12-14 voorsprong bij rust.

In de tweede helft borduurden de handballers van Unitas verder aan het uitbouwen van de voorsprong. Het fantastisch mooi meelevende publiek werd op een gegeven moment wat stiller, want bij een tussenstand van 15-20 leek op de tribune niemand meer te geloven in een terugkeer van Gemini. Daar had het publiek ook alle reden toe, want Unitas liet uitstekend handbal zien. De handballers uit Voerendaal dachten er echter anders over en dat siert de ploeg. Daarbij hadden beide teams de gehele wedstrijd al last van vreemde beslissingen van het leidende koppel en dat had uiteindelijk invloed op het wedstrijdresultaat. Vijf minuten voor het einde van de wedstrijd, bij een stand van 21-25 in het voordeel van Unitas, keurden de arbiters twee doelpunten van de Roldenaren om discutabele redenen af. Gemini kwam vervolgens dichterbij en daarbij kwam Unitas ook nog eens in een ondertal terecht door overtredingen van Casper Pronk en Camiel Lansink. Met vier veldspelers probeerde Unitas de schade te beperken, maar 30 seconden voor het einde van de wedstrijd viel de gelijkmaker (26-26) toch nog binnen achter de overigens weer zeer goed keepende Jarno Paasman. In de slotseconden ontstond er nog een klein opstootje tussen Rolf Keulen van Gemini en Bert Lensen van Unitas. Beide spelers legden het al snel bij, maar beiden moesten wel het veld verlaten. Met vijf-tegen-vijf en 30 seconden op de klok stond het publiek op de banken en werd het spel door Unitas hervat. De laatste kans op een overwinning voor Unitas eindigde echter in een teleurstellend schot.

HV Unitas is ondanks dit teleurstellend resultaat nog steeds ongeslagen en voert samen met Gemini en DWS de ranglijst aan. Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen medekoploper DWS uit Schiedam op het programma.

HV Gemini –  HV Unitas: 26-26

Opstelling: Jarno Paasman (38% stops), Tinne ter Maat, Rik Makkes (4), Casper Pronk (11), Marc Heijmans, Leon Smeenge (4), Bart Lensen (2), Maik Ritsma, Camiel Lansink (1), Sylvan Boer, Ruward Duinisveld (2), Chris Schutter (2), Jan Mulder.