Tinne ter Maat prikte acht keer raak voor Unitas.
Tinne ter Maat prikte acht keer raak voor Unitas. (Eigen foto)

Handballers Unitas zegevieren opnieuw in Eerste divisie

Algemeen

ROLDE – De mannen van De Lange Natuursteen HV Unitas hebben ook hun tweede competitiewedstrijd in de Eerste divisie gewonnen. Het publiek in de goed gevulde sporthal zag een uitstekend spelend Unitas, waarbij de reserves van Handbal Houten met name in de tweede helft werden overklast. Met een eindstand van 32 -27 doen de Roldenaren goede zaken in de stand op de ranglijst, omdat de meeste ploegen al na twee ronden punten hebben gemorst.

Op voorhand werd de wedstrijd tegen Houten 2 als lastig en zeer taai ingeschat. In voorgaande seizoenen is gebleken dat beide ploegen erg aan elkaar zijn gewaagd. Ook dit keer bleek op basis van de eerste helft het een spannende wedstrijd zou worden. Hoewel de heren van Unitas flitsend scherp uit de startblokken kwamen (3–0 voorsprong), trokken de geelhemden uit Houten de stand toch weer recht. Tegen het einde van de eerste helft drong Houten verder aan en daarmee dwongen ze de verdediging van Unitas tot twee keer toe om een aanval van Houten onreglementair af te stoppen. In ondertal werd een 15–14 ruststand bereikt.

De wedstrijd werd in de tweede helft hervat met slechts vier veldspelers van Unitas tegen een voltallig zestal van Houten. Ook deze fase kwam de ploeg uit Rolde verrassend goed door. De beste fase van de wedstrijd werd omstreeks de 40e minuut ingeluid met een daverend sprongschot van Marc Heijmans in de kruising. Na het inbrengen van Tinne ter Maat kwam de Rolder formatie pas echt goed op stoom. De dekking van Houten werd door de opbouwrij van Unitas volledig uit elkaar gespeeld en bediende de youngster uit Baflo op maat. In een tijdsbestek van 15 minuten wist de cirkelloper acht keer raak te prikken. Aanvallend kon Houten daar in die periode weinig tegenover stellen. De dekking van Unitas, met als aanjagers het middenblok duo Casper Pronk en Leon Smeenge, zorgden ervoor dat de Houtense schoten richting misten of een makkelijke prooi waren voor Jarno Paasman. Met een perfect door Chris Schutter en Marc Heijmans uitgevoerd ‘vliegertje’ werd de wedstrijd ten slotte beklonken.

HV Unitas speelt volgende week in het Limburgse Voerendaal tegen het uit de Tweede divisie gepromoveerde Gemini.

De Lange Natuursteen HV Units – Houten 2: 32 – 27

Opstelling: Jarno Paasman, Rik Breukink, Harmen Beintema, Tinne ter Maat, Leon Smeenge, Casper Pronk, Marc Heijmans, Rik Luinge, Robert Suurd, Sylvan Boer, Ruward Duinisveld, Chris Schutter, Jan Mulder, Kris Koster, Bart Lensen.

Scores: Tinne ter Maat 8, Bart Lensen 6, Marc Heijmans 5, Robert Suurd 3, Ruward Duinisveld 2, Chris Schutter 2, Jan Mulder 2, Casper Pronk 1, Leon Smeenge 1, Sylvan Boer 1, Maik Ritsma 1.