De 'Stapelstad' in het gemeentehuis van Gieten.
De 'Stapelstad' in het gemeentehuis van Gieten. (Foto: Gemeente Aa en Hunze)

Kiena ten Brink opent expositie ‘Stapelgek’ in gemeentehuis Gieten

Algemeen

GIETEN - Wethouder Kiena ten Brink heeft in het bijzijn van 52 kinderen de expositie Stapelgek geopend in het gemeentehuis in Gieten. De expositie toont een kleurrijke stapelstad met getimmerde huisjes gemaakt door leerlingen van groep 1 en 2.

De kunstwerken van deze expositie zijn gemaakt door 414 leerlingen uit alle groepen 1 en 2 van de basisscholen in Aa en Hunze voor het project Stapelgek. Dit project sloot aan bij het thema Bij mij thuis’ van de Kinderboekenweek 2023.

Ter voorbereiding hebben de kinderen samen met de leerkracht het boek Sjoerd en de stapelstad gelezen en zijn ze naar de voorstelling Stapelgek geweest. De voorstelling was gebaseerd op dit boek. Daarna hebben ze onder leiding van kunstdocent Johannes de Vries zelf huisjes getimmerd. Uiteindelijk werden de huizen gestapeld, net als bij Sjoerd.

Het project Stapelgek is onderdeel van het Cultuurmenu. Dit is een jaarlijks kunst- en cultuurprogramma voor alle leerlingen in het basisonderwijs. Zij maken kennis met allerlei kunstdisciplines zoals beeldende kunst, dans, media, theater, muziek, erfgoed en literatuur.

De expositie is te bezichtigen in het gemeentehuis aan Spiekersteeg 1 in Gieten tot en met 11 december op werkdagen van 8.30 tot 16.30 uur en op donderdag van 8.30 tot 19.00 uur.