Sommige deelnemers maken er een feestje van.
Sommige deelnemers maken er een feestje van. (Foto: Zeger Zeilemaker)

Sabine Spreen pakt zege in Boomkroonpad Cross

Algemeen

DROUWEN – Sabine Spreen heeft de korte afstand van de Boomkroonpad Cross in Drouwen op haar naam gezet. De atlete uit Rolde zette na ongeveer 5 kilometer een tijd van 22 minuten en een seconde op de klokken. Zus Daphne werd op een minuut en drie seconden tweede. 

De cross bij het Boomkroonpad werd onder herfstachtige omstandigheden gehouden. Er kwamen 250 deelnemers aan de start. Bij de mannen kwam op de korte afstand Nando Kramer uit Groningen als eerste over de streep (18:43). Wout Plugge uit Eext werd negende. 

De lange afstand van 9 kilometer werd een prooi voor Bram Buigel uit Groningen (33:56). Bas van der Ap uit Gasselte miste net het podium. Hij werd vierde (37:04). Bij de dames ging de overwinning naar Lisanne Wiggers uit Groningen (41:22). Lisa Oosterhof uit Gasselte en Marij Botterblom uit Eexterveen hadden een spannend sprintje om de zesde plaats. Oosterhof won in een tijd van 48:01. Botterblom kwam een seconde later over de finish. 

Ate Clobus uit Anderen wist de cross voor de jongens over 5 kilometer te winnen. Hij liep een tijd van 19:51. Bij de meisjes won Maren Bouwmeester uit Assen (24:49)

De Boomkroonpad Cross maakt onderdeel uit van de Unesco Geopark Hondsrug Crosscircuit. De volgende cross is op 17 december, dan staat de Drouwenerzand Cross op het programma. 

Loopcircuit Kop van Drenthe
De laatste loop van het Univé Loopcircuit De Kop van Drenthe in 2023 vindt zondag 26 november plaats. Dan staat namelijk de tiende editie van de Zeijer Strubbenloop op het programma. De loop kent dit jaar een parcours voor kinderen van de basisschool en routes van 5 en 10 kilometer.