Kinderen van Bso Ot & Sien onthullen samen met wethouder Ivo Berghuis het bouwbord i  Grolloo.
Kinderen van Bso Ot & Sien onthullen samen met wethouder Ivo Berghuis het bouwbord i Grolloo. (Foto: Herman van Oost)

Kinderen Ot & Sien onthullen bouwbord in Grolloo

Algemeen

GROLLOO – De bouw van woningen aan De Pol in Grolloo zal begin 2024 beginnen. Het bouwbord op de bouwplaats werd woensdag door kinderen van Bso Ot & Sien onthuld. Dat deden ze nadat Boermarke-voorzitter Roelof Ebbinge op de boerhoorn had geblazen Opdrachtgevers Jaap Boekholt (Woningstichting De Volmacht) en Richard Heling (Heling Beheer BV) namen direct de schop ter hand en begonnen met uitgraven.

Het bewonersinitiatief Grolloo Zorgt begon eind 2017 met plannen voor het bouwen van twaalf levensloop bestendige woningen op De Pol in Grolloo. Er was een lange weg te gaan voor het ontwerpen van de plannen, voor bestemmingsplan en vergunning en voor het vinden van een aannemer. 

Het complex is bedoeld voor inwoners uit Grolloo en belangstellenden met een sociale binding met het dorp. Alle zorg die thuis geboden kan worden, wordt ook in deze woningen geboden. De meerwaarde van deze woonlocatie zit in op zorg aangepaste woningen, die in de vorm van een hofje worden geclusterd. In deze woonvorm worden sociale samenhang, welzijn en veiligheid vergroot. Voor algemene ruimtes voor ontmoeting en activiteiten kan een beroep worden gedaan op het naastgelegen dorpshuis.

Het totale plan omvat naast de bouw van woonzorgappartementen, ook een aanpassing van dorpshuis Het Markehuis en de aanpak van parkeerproblematiek en verkeersveiligheid. 

,,Het is zover dat we kunnen overgaan van voorbereiding naar uitvoering. Volgens de planning start de bouw snel na de jaarwisseling en we hopen eind 2024 de eerste bewoners te begroeten”, zegt Roelof Dilling van Grolloo Zorgt. ,,We zijn trots en ook blij dat dit project van Grolloo en voor Grolloo volgend jaar gerealiseerd gaat worden. Met de bouw geven we invulling aan onze missie dan inwoners van Grolloo een leven lang met veel plezier in Grolloo kunnen wonen.”