Muziekvereniging Crescendo bestaat 100 jaar.
Muziekvereniging Crescendo bestaat 100 jaar. (Eigen foto)

Crescendo uit Grolloo viert 100-jarig bestaan

Algemeen

GROLLOO - Muziekvereniging Crescendo uit Grolloo is op 26 januari 1924 opgericht. De vereniging bestaat dus binnenkort 100 jaar en bij dit historisch moment zal uitgebreid stil worden gestaan. 

De aftrap van het jubileumjaar vindt plaats op zaterdag 27 januari met een concert met de sprekende titel Een reis door de tijd. Naast een gevarieerd muzikaal gebeuren met veel verschillende muziekstijlen is er die avond ook tijd voor officiële zaken. Burgemeester Anno Wietze Hiemstra reikt een koninklijke erepenning uit en de vereniging ontvangt een legpenning van de Koninklijke Nederlandse Muziek Organisatie (KNMO). Deze wordt uitgereikt door de voorzitter van de Muziekbond Groningen Drenthe. Daarnaast worden ook leden gehuldigd voor hun jarenlange lidmaatschap. Na de pauze is er een interactief gedeelte met het publiek. Hierbij speelt het jeugdorkest Eigenwies een grote rol. Maar ook kunnen de aanwezigen genieten van aankomend talent door middel van optredens van de slagwerkgroep Getikt en de beginnende muzikanten van Dapper.

De jubileumviering wordt vervolgd op zondag 28 januari. Dan is er een concert, waarbij het officiële gedeelte wordt vervangen door aandacht voor de groep blokfluiters. 

Componist Jan de Haan heeft een speciaal muziekstuk geschreven ter ere van dit jubileum. En er is hard gewerkt aan een jubileumboek waarin de geschiedenis van 100 jaar Crescendo is beschreven. Dit boekwerkje is geïllustreerd met veel foto’s uit het archief. De presentatie van dit boek zal ook tijdens het concert van 27 januari zijn. 

Voor beide concerten gaat het reserveren van kaarten via inschrijving. Dit kan via reserveringencrescendo@gmail.com en via het telefoonnummer 06-22419187. Donateurs worden als eerste in de gelegenheid gesteld om te reserveren. De overige belangstellenden kunnen zich na 17 januari aanmelden. 

Het jubileumjaar wordt afgesloten op zaterdag 25 januari 2025, tot die tijd zal Crescendo nog veel van zich laten horen in Grolloo en omgeving.