Er bestaat niet zoiets als een gemiddelde mavo-, havo-, of vwo-leerling.
Er bestaat niet zoiets als een gemiddelde mavo-, havo-, of vwo-leerling. (Eigen foto)

Open Dag op Dr. Nassau College Aa en Hunze in Gieten

Algemeen

GIETEN - De tweede Open Dag van het Dr. Nassau College Aa en Hunze zal op dinsdag 30 januari plaatsvinden. Leerlingen van groep 7 en 8 kunnen tussen 18.00 en 20.30 uur kennismaken met de school, de docenten en het gepersonaliseerd onderwijs.

,,Er bestaat niet zoiets als een gemiddelde mavo-, havo-, of vwo-leerling. Iedereen komt van een andere bassischool, vindt andere dingen leuk en leert op zijn eigen manier en tempo. Eigenlijk is iedereen dus uniek, maar waarom krijgt dan iedereen wel hetzelfde onderwijs? Voor gelijke kansen, is ongelijk onderwijs nodig”, zegt locatiemanager Ellen Fleurke. ,,Op het Dr. Nassau College Aa en Hunze wordt gewerkt met Gepersonaliseerd Onderwijs, volgens het Zweedse onderwijsconcept Kunskapsskolan. Elke leerling kan op zijn eigen manier en eigen niveau werken aan het behalen van leerdoelen.”

Op de locatie in Gieten is het mogelijk om het vmbo bb/kb, mavo, havo of vwo te volgen. ,,Leerlingen starten op het niveau dat is geadviseerd door de basisschool. Als leerlingen een bepaald vak heel leuk vinden of heel goed kunnen, dan kunnen zij dat vak op een hoger niveau gaan volgen. Dit gaat allemaal in overleg met de ouders, vakdocenten en de persoonlijke coach, waarmee er wekelijks een individueel coachgesprek wordt gehouden om de voortgang te bespreken, nieuwe leer- en persoonlijke ontwikkelingsdoelen te stellen en de leerroute te bepalen.”