Een impressie van het concert in 2022 in Eext.
Een impressie van het concert in 2022 in Eext. (Eigen foto)

Muziekvereniging T.O.G.I.D.O. brengt Eext en Gieten in kerstsferen

Algemeen

EEXT - Muziekvereniging T.O.G.I.D.O. uit Eext zal op 10 en 17 december vier kerstconcerten geven.

De eerste concerten vinden plaats op zondag 10 december in de dorpskerk van Eext. Leerlingen van groep 3 en 4 van Obs Prins Willem Alexander uit Eext zullen bij het middagconcert vanaf 16.00 uur) hun medewerking verlenen. Het eigen B-orkest (jeugdorkest) treedt bij het avondconcert, dat om19.00 uur begint, als afwisseling op.

Een week later, op zondag 17 december, vinden in de dorpskerk van Gieten de afsluitende concerten plaats. Het middagconcert begint om 16.00 uur. Groep 4 van Obs Gieten zal tijdens dit concert meedoen. Het C-orkest (leerlingenorkest) van T.O.G.I.D.O. treedt tijdens het avondconcert op. Dit concert begint om 19.00 uur.

Het B- en C-orkest staan onder enthousiaste leiding van dirigent Durk Dikland uit Grolloo. De kinderen van de basisscholen zijn al enige tijd bezig met de voorbereidingen voor hun optreden, onder leiding van Leshuis van het Noorden.

Het fanfareorkest van de verenging, onder leiding van dirigent Bert Strijker uit Zuidlaren, zal bij alle vier de concerten optreden. Beide keren wordt de kerk door de vereniging en haar vrijwilligers feestelijk verlicht en sfeervol versierd.

Kaarten voor deze concerten zijn te bestellen via email: reserveringen@togido.nl of telefonisch/WhatsApp (06-57371441). Meer informatie vindt men op www.facebook.com/togido

De vereniging werkt naast de genoemde kerstconcerten ook mee aan het Nij Talent Orkest Aa en Hunze, een gemeenschappelijk initiatief van de samenwerkende muziekverenigingen in de gemeente Aa en Hunze, gericht op volwassenen. In januari start de vereniging weer met een serie workshops Music 4 Kids. Aanmelden kan via info@togido.nl of 06-57371441.