Burgemeester Anno Wietze Hiemstra bezig met zijn kunstwerk. Wout Koppers kijkt toe.
Burgemeester Anno Wietze Hiemstra bezig met zijn kunstwerk. Wout Koppers kijkt toe. (Eigen foto)

Burgemeester Hiemstra maakt kunstwerk voor goed doel

Algemeen

AA EN HUNZE - Burgemeester Anno Wietze Hiemstra heeft samen met beeldend kunstenaar Wout Koppers een kunstwerk gemaakt voor een veiling. De opbrengst gaat naar de realisatie van een oogkliniek in West Kenia. Koppers heeft zijn atelier in Aa en Hunze en is woonachtig in het Gooi. De kunstveiling wordt gehouden vanuit een Rotary in het Gooi waar Koppers lid van is.

,,De faciliteiten in het ziekenhuis in West Kenia zijn momenteel zeer beperkt. Het aantal patiënten is zo groot dat niet iedereen geholpen kan worden. De kunstwerken voor de veiling worden gemaakt door bekende en minder bekende Nederlanders”, zegt Wout Koppers die burgemeester Anno Wietze Hiemstra heeft weten te strikken om ook een van de te veilen kunstwerk te maken.

Burgemeester Hiemstra: “Ik was verrast door de vraag van de heer Koppers, maar het idee en doel is natuurlijk heel goed. Daarom doe ik ook mee en gelukkig krijg ik heel goede begeleiding van de heer Koppers. Hopelijk wordt het dan ook een mooi kunstwerk”. De veiling vindt op 29 mei plaats in de raadszaal van gemeente Huizen.